رفتار شکست چوب پلیمر راش- فوران تحت مد I

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران، دوره: 29، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IJWPR-29-4_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 282
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیده عبدل زاده

دانشجوی دکتری، علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران

قنبر ابراهیمی

استاد، علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران

محمد لایقی

استادیار علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران

مهدی قاسمیه

دانشیار، دانشکده فنی، دانشگاه تهران

سید احمد میرشکرایی

استاد، عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور

چکیده

   این تحقیق با کاربرد آزمون تیر یک سر گیردار دوتایی به بررسی ویژگی­های شکست چوب-پلیمر در مد I می­پردازد. در این راستا، این خواص در آزمونه­هایی با ۳ میزان متفاوت فورفوریلاسیون در سطوح ۲۰%، ۳۰% و ۶۵% در دو سیستم TL و RL ارزیابی شدند. نتایج نشان دادند که فورفوریلاسیون تغییراتی را در نمودار نیرو-تغییر مکان مربوط به آزمونه­های شکست مدI ایجاد می­کند، به طوری­که در نمودارهای مربوط به سیستم TL این تغییر را می­توان واضح­تر تشخیص داد. این تغییر نه تنها شامل تغییر شیب منحنی در ناحیه الاستیک و حد تناسب است، بلکه ناحیه شکست و آغاز رشد ترک را نیز شامل می­شود. به­علاوه اینکه فورفوریلاسیون و افزایش میزان آن در هر دو سیستم، به ویژه سیستم TL موجب تغییر مقادیر فاکتور شدت تنش بحرانی، KIC و میزان آزادسازی انرژی بحرانی و GICشد. با افزایش میزان فورفوریلاسیون GIC در هر دو سیستم تا حد زیادی افزایش پیدا کرد. این معیار نشان می­دهد، اینچوب-پلیمر تحت مدI چقرمگی شکست بیشتری دارد. بعلاوه، روند تغییرات مقادیر به دست آمده برای KIC در اثر فورفوریلاسیون در دو سیستم مختلف با GIC متفاوت بوده است. معیار KIC در سیستم RL مانند GIC با افزایش فورفوریلاسیون تا حدی افزایش نشان داد ولی در سیستم TL با فورفوریلاسیون مقدار KIC کاهش یافت و با افزایش پلیمر فوران در دیواره سلولی این معیار روند صعودی به خود گرفته است. به طورکلی نتایج این تحقیق نشان می دهد که فرایند فورفوریلاسیون تاثیر بسزایی در افزایش چقرمگی شکست چوب دارد. 

کلیدواژه ها

مکانیک شکست, چوب پلیمر, مد I, چقرمگی شکست, نرخ آزادسازی انرژی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.