بررسی کارایی فرایند الکتروکواگولاسیون و الکتروکواگولاسیون/فلوتاسیون درحذف کدورتهای فصلی از منابع آبی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: چهاردهمین همایش ملی بهداشت محیط
  • کد COI اختصاصی: NCEH14_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1460
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قربان عسگری

استادیار گروه مهندسی بهداشت دانشگاه علوم پزشکی همدان

عبدالمطلب صیدمحمدی

استادیار گروه مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی همدان

زهرا شریفی

کارشناس بهداشت محیط

چکیده

مواجهه با کدورت های فصلی از جمله مشکلات عمده بهره برداران تصفیه خانه های آب شهری است درچنین مواقعی ضمن کاهش کیفیت اب واحدهای تصفیه خانه را نیز بشدت با مشکلاتی همراه می سازد از این رو فرایند های ته نشینی اولیه و در مواردی استفاده از صافی های درشت دانه با وجود مشکلات متعدد بهره برداری نگهداری و هزینه ای می بایست مورد استفاده قرار گیرد ازجمله فرایند های جدید و رو به رشد که میتوانددر حذف کدورت موثر باشد استفاده از فرایند کواگولاسیون شیمیایی است دراین مطالعه از یک واحد الکتروکواگولاسیون و فلوتاسیون درمقیاس ازمایشگاهی به حجم تقریبی 6لیتر و مجهز به 4 الکترود الومینیم به ابعاد 200*20*2 میلی متر به منظور حذف کدورت در مقادیر 300، 500، 800 و 1200 NTU استفاده شده است تاثیر کدورت اولیه ولتاژجریان 10 تا 30 ولت PH محیط 3 تا 12 و زمان تماس 5تا 30 دقیقه مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج حاصل ازاین مطالعه حاکی از آنست که درفرایند الکتروکواگولاسیون / فلوتاسیون بهترین کارایی حذف در PH=8 ولتاژ جریان 30 ولت وزمان تماس 30دقیقه مشاهده شده است. ضمن آنکه میزان کدورت در آب ورودی به راکتور درحذف آن تاثیر گذار بوده است درچنین شرایطی درکدورت اولیه NTU1200درحدود 88 درصد کدورت حذف شده است.

کلیدواژه ها

کدورت فصلی، الکتروکواگولاسیون، الکتروکواگولاسیون/فلوتاسیون، تصفیه آب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.