موجودی نقدی و ارتباط آن با شفافیت اطلاعات حسابداری با روش رگرسیون چند متغیری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مدیریت، اقتصاد، حسابداری و بانکداری
  • کد COI اختصاصی: ICMEAB09_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 257
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا پوراسمعیل

شهرداری شیراز

چکیده

موجودی نقد دارایی مهمی برای شرکت ها است . میزان نگهداری وجه نقد کافی و یا مازاد با توجه به تصمیمات مدیریت و به منظورمواجه نشدن با مخاطرات عدم تقارن اطلاعاتی است. افشای اطلاعات مالی شرکتها به طورشفاف که از طریق صورت های مالی اساسی منتشرمی شود، عامل مهمی در جهت کاهش عدم تقارن اطلاعاتی بین مدیران و مالکان است . عدم تقارن اطلاعاتی منجر به افزایش صرف ریسک وبازده مورد انتظار سرمایه گذاران می شود. از این رو شرکت ها به منظور جلوگیری از افزایش هزینه های خود به اجبار وجه نقد بیشتری نگهداریمی کنند . در این مقاله تاثیر شفافیت اطلاعاتی را که به وسیله شفافیت سود حسابداری محاسبه شده بر میزان نگهداشت وجه نقد طی سال های۱۳۸۳ تا ۱۳۸۹ در بورس اوراق بهادار تهران بررسی شده است . یافته ها نشان می دهد، بین شفافیت اطلاعات و میزان نگهداری وجه نقد رابطهمنفی و معنی داری وجود دارد . به عبارت دیگر شرکت هایی که دارای شفافیت اطلاعاتی بالاتری هستند، وجه نقد کمتری نگهداری می کنند.

کلیدواژه ها

رگرسیون چند متغیری، شفافیت سود حسابداری، عدم تقارن اطلاعاتی، مانده وجه نقد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.