وضعیت تغذیه در زنان مبتلا به پره اکلامپسی و زنان باردار سالم

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی یافته های نو در مامایی، زنان، زایمان و نازایی
  • کد COI اختصاصی: ICMWMI05_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 575
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکرم همتی پور

کارشناسی ارشد پرستاری، گروه کودکان، دانشگاه علوم پزشکی آبادان، آبادان، ایران

فروزان جلوداری

کارشناسی مامایی، گروه مامایی، دانشکده علوم پزشکی شوشتر، شوشتر، ایران

چکیده

هدف: فشار خون بالا و پروتئینوری در دوران بارداری به عنوان پره اکلامپسی (PE) تعریف می شود ۲ تا ۸ درصداز کل حاملگی ها و باعث مرگ و میر مادر می شود. هدف از مطالعه حاضر به منظور مقایسه وضعیت تغذیه زنانمبتلا به PE با حامله سالم بود.مواد و روش ها: این تحقیقات در بیمارستان مراقبت های بهداشتی ، آموزشی و تحقیقاتی زنان در شهرستانشوشتر در سال ۱۴۰۰ انجام شد. ۳۰ زن باردار با تشخیص پره اکلامپسی و ۳۰ زن باردار سالم تحت پیگیری قرارگرفتند .پرسشنامه ای در مورد وضعیت تغذیه و عادات آنها اندازه گیری و تن سنجی و خون از نمونه ها گرفته شد.نتایج : افزایش وزن در دوران بارداری ، سن حاملگی و وزن هنگام تولد جنین مشخص شددر زنان باردار پره اکلامپسی به میزان قابل توجهی کمتر از زنان باردار سالم است (P< ۰/۰۰۱).از طرف دیگر، BMI قبل از بارداری در گروه پره اکلامپسی به طور قابل توجهی بالاتر بود (P< ۰/۰۰۱) زنانپره اکلامپسی دارای فشار خون بالاتر ، غلظت گلوکز خون ناشتا ، کلسترول تام سرم ، تری گلیسیرید در مقایسهبا زنان باردار سالم (P< ۰/۰۵) بود. مصرف ویتامین B۶ بین زنان باردار پره اکلامپسی و سالم تفاوت معنی داری داشت.نتیجه گیری: به منظور پیشگیری از اختلالات فشار خون بالا در بارداری ، تحقیقات بیشتری که تاثیر عاداتتغذیه ای و مکمل های غذایی را در ایجاد پره اکلامپسی بررسی می کند مورد نیاز است.

کلیدواژه ها

بارداری، زنان، تغذیه، پره اکلامپسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.