استرس اکسیداتیو در موش های مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک و هیپوتیروئیدیسم القا شده توسط پروپیل تیویوراسیل

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: BSCONF08_171
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 485
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا خدابنده

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده علوم و فناوری زیستی، دانشگاه شهید بهشتی

همایون خزعلی

عضو هیات علمی، دانشکده علوم و فناوری زیستی، دانشگاه شهید بهشتی

وحید عزیزی

عضو هیات علمی، دانشکده علوم و فناوری زیستی، دانشگاه شهید بهشتی

عبدالکریم حسینی

دانش آموخته دکتری فیزیولوژی جانوری، دانشکده علوم و فناوری زیستی، دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

در جهان حدود ۲۰۰ میلیون نفر از ناباروری رنج می برند. سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) رایج ترین دلیل عدم تخمک گذاری مزمن و ناباروری ناشی از آن استPCOS. به عنوان یک اختلال مرتبط با غدد درون ریز در زنانی که در سن ازدواج هستند شناخته می شود و با اختلالات متابولیک و عدم عملکرد صحیح سیستم تولید مثلی زنان همراه است. از سوی دیگر ارتباط مشخصی بین توانایی باروری و کم کاری تیروئید (هیپوتیروئیدیسم) وجود دارد که غالبا با اختلال تخمک گذاری همراه است. در سال های اخیر پژوهش های زیادی در رابطه با PCOS و کم کاری تیروئید صورت پذیرفته است. هدف این پژوهش بررسی میزان اکسیدان مالون دی آلدهید (MDA) و آنتی اکسیدان کاتالاز (CAT) در خون موش های مبتلا به PCOS که این سندرم در آن ها با استرادیول والرات (EV) القا شده است و سپس با داروی پروپیل تیویوراسیل (PTU) جهت القای هیپوتیروئیدیسم تیمار شده اند می باشد. نتایج افزایش معنی دار (۳ ۰.۰۵) MDA و کاهش معنی دار (P ۰.۰۵) CAT را پس از القای هیپوتیروئیدیسم نشان داد؛ به نحوی که با افزایش شدت بیماری در روندی وابسته به دوز، این شاخص ها نی ز تغییرات معنی دار نشان می دهند. بنابراین ابتلا به هیپوتیروئیدیسم به دنبال PCOS منجر به تشدید عدم تعادل اکسیدان و آنتی اکسیدان در بدن می شود که نهاتا۰ی می تواند به تخریب بافت ها و وارد شدن خسارت به بدن منجر شود.

کلیدواژه ها

سندرم تخمدان پلی کیستیک، کم کاری تیروئید، استرس اکسیداتیو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.