بررسی کلیات ترانس ژنیک
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: هشتمین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
- کد COI اختصاصی: BSCONF08_043
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 831
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته بیوتکنولوژی میکروبی دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز
چکیده
انتقال ژن (Transgenesis) به مفهوم وارد شدن یک توالی DNA خارجی به داخل ژنوم یک موجود زنده چند سلولی است به طوریکه ژن مورد نظر در اغلب سلولهای آن حضور داشته و به نسل بعد منتقل شود . انتقال ژن به منظور افزودن اطلاعات ژنتیکی خارجی به ژنوم یک موجود زنده ، سرکوب کردن یک ژن داخلی و جایگزین کردن یک ژن و یا یک ژن کاربردی که ممکن است جهش یافته همان ژن یا یک ژن کاملا متفاوت با ژن بومی باشد انجام میگیرد . افزودن یک ژن خارجی به ژنوم میزبان منجر به ایجاد یک پروتئین با یک عملکرد فیزیولوژیکی خاص میگردد . تولید داروهای تجاری از طریق حیوانات ترانسژنیک یکی از مهمترین کاربردهای این تکنولوژی است . جانور تراژن موجودی است که ژنوم آن بوسیله ی انتقال ژن های بیگانه از گونه های دیگر تغییر کرده است . اولین جانوران تراژن تولید شده موش ها بودند ، این تکنولوژی با ایجاد خرگوش ها ، خوک ها ، گوسفندان و گاوهای تراژن ادامه یافت . از روش های تولید حیوانات ترانس ژن میتوان به ریزتزریق دزوکسی ریبونوکلئیک ، استفاده از رتروویروسهای نوترکیب ، انتقال ژن با کمک سلولهای بنیادی جنینی ، انتقال ژن با روش انتقال هسته ، انتقال ژن با استفاده از اسپرم ، استفاده از تفنگ پرتاب DNA متصل به ذره اشاره کرد . تولید پروتئینهای نوترکیب برای عدم تشکیل لخته های خون در بیماران قلبی و بعد از اعمال جراحی و همچنین تولید ترکیبات دارویی و هورمونها در شیر و خون دامها نظیر انسولین در شیر ، اهمیت کاربرد حیوانات تراریخته را بیشتر نموده است . دو دلیل عمده وجود دارد برای تولید جانوران ترانس ژن - ۱ به دلیل اهمیت اقتصادی ویژه ای که دارند - ۲ به عنوان مدل هایی برای برخی از بیماریها تولید می شوند . این جانوران درکشاورزی ، پزشکی و صنعت بر رفاه و آسایش انسان نیز می توانند تاثیر گزار باشند . در ادامه به تمام موارد مربوط به تولید محصوالت و توضیح روش های ترانس ژن خواهیم پرداخت .کلیدواژه ها
ترانس ژن ، اطلاعات ژنتیکی ، ریز تزریقی ، تولید دارو ، سلول های جنینیمقالات مرتبط جدید
- Molecular Simulation of Water Transport through Polyamide Membrane in K+Cl- Salt Solution
- نانوکامپوزیت ها در دندانپزشکی
- Improving the characteristics of L-shaped graphene-based gas sensor using gold block on the surface
- Molecular Modelling of Gelatin Bundles for Atomistic Investigations Suggesting Two Stable Conformations
- بررسی تاثیر نانوذرات منیزیم بر جوانه زنی بذر و رشد گیاهچه بادرنجبویه Melissa officinalis
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.