بررسی قوهنامیه و خصوصیات جوانهزنی ارقام تجاری سویا (Glycine max L.) در شرایط آزمایشگاهی
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: سومین سمینار بین المللی دانه های روغنی و روغنهای خوراکی
- کد COI اختصاصی: NOILP03_302
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 994
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و تکنولوژی بذر دانشگاه محقق اردبیلی
موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر ونهال
دانشگاه محقق اردبیلی
موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر ونهال
چکیده
به منظور ارزیابی برخی صفات ارقام تجاری سویای کشور شامل ویلیامز، ساری، تلار و 033 پژوهشی آزمایشگاهی به صورت آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح آزمایشی بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار در سال 1388 به اجرا در آمد. فاکتورهای مورد بررسی شامل دو عامل ارقام تجاری سویا و سطوح مختلف قوه نامیه بودند. ابتدا در آزمایشگاه تجزیه کیفی بذر مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال در کرج، از نمونه بذرهای های ارسالی، بذرهای دارای قوه نامیه استاندارد( 85 )، بالای استاندارد و زیر استاندارد که در استان مازندران تولید شده بودند، انتخاب شده و نمونه ها تحت آزمون جوانهزنی استاندارد قرار گرفته و قوه نامیه و برخی از شاخص های مرتبط با بنیه بذر و گیاهچه اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد که کلیه صفات تحت تأثیر سطوح قوه نامیه قرار گرفتند. ولی ضریب سرعت جوانه زنی، متوسط زمان لازم برای جوانه زنی و درصد جوانهزنی نهایی تحت تأثیر رقم قرار نگرفتند. جداول مقایسه میانگین حاکی از برتری ارقام دارای بذرهای با قوهنامیه و وزن بالاتر در مورد بسیاری از خصوصیات مانند وزن خشک گیاهچه، طول گیاهچه، درصد گیاهچههای نرمال و شاخص بنیه طولی گیاهچه بود. ارقام دارای قوهنامیه بالا و استاندارد دارای فرسودگی کمتر و وزن صد دانه بالاتری بودند.کلیدواژه ها
سویا، قوه نامیه بذر، جوانهزنیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.