پیش بینی پاسخ ایمنی همورال برعلیه گلبول قرمزگوسفندی براساس شمار گلبول های سفید خونی در بلدرچین ژاپنی (Coturnix japonica)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه محیط زیست جانوری، دوره: 8، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_AEJO-8-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 292
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بتول اصغری اسفدن

گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، صندوق پستی: ۱۵۷۳۹-۴۹۱۳۸

سعید زره داران

گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، صندوق پستی: ۳۳۱-۹۱۷۳۵

یوسف جعفری آهنگری

گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، صندوق پستی: ۱۵۷۳۹-۴۹۱۳۸

سعید حسنی

گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، صندوق پستی: ۱۵۷۳۹-۴۹۱۳۸

الیاس لطفی

باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان، صندوق پستی: ۷۱۷

چکیده

تقویت سیستم ایمنی در جلوگیری از تلفات و افزایش راندمان تولید موثر است. راه های مختلفی برای بالا بردن کارایی سیستم ایمنی وجود دارد و تحقیقات زیادی هم در این زمینه صورت گرفته است. بدین منظور در تحقیق حاضر با ا ستفاده از اطلاعات مربوط به تعداد سلول های خونی از قبیل هتروفیل، لیمفوسیت، منوسیت، بازوفیل و ائوزینوفیل، ۱۹۶ بلدرچین ژاپنی (۹۸ عدد جنس ماده، ۹۸ عدد جنس نر) در ایستگاه تحقیقاتی دانشگاه علوم کشاورزی ومنابع طبیعی گرگان، تیترآنتی بادی برعلیه گلبول قرمز گوسفندی (SRBC) پیش بینی شد. پس از تهیه محلول SRBC، در روز ۲۸ دوره پرورش مقدار ۰/۵ میلی لیتر محلول ۵ درصد SRBC به عضله سینه تزریق شد و هفت روز بعد در روز ۳۵ دوره ی پرورش، خون گیری از سیاهرگ گردنی جهت شمارش سلول های خونی و تیترآنتی بادی برعلیه SRBC انجام شد. تیترآنتی بادی از روش هماگلوتیناسیون جهت بررسی همبستگی بین میزان پیش بینی شده تیترآنتی بادی و میزان اندازه گیری شده در واقعیت انجام شد. حدود ۰/۱ میلی لیتر خون جهت تهیه گسترش بر روی لام استفاده شد، گسترش با متانول ۹۹/۵ درصد تثبیت و در مجاورت هوا خشک شده و بعد از رنگ آمیزی با گیمسای رقیق شده و شستشو، آماده شمارش شد. باتوجه به نتایج حاصل از این تحقیق، افزایش معنی داری درنسبت هتروفیل به لیمفوسیت در جنس ماده نسبت به جنس نرمشاهده شد (۰/۰۵ > P). برآورد تیترآنتی بادی کل، تیتر آنتی بادی مقاوم به مرکاپتواتانول (IgG) و تیترآنتی بادی حساس به مرکاپتواتانول (IgM) بااستفاده ازمعادله رگرسیونی خطی چندگانه براساس تعداد سلول های خونی در جنس نر و در جنس ماده انجام شد. هم چنین همبستگی بین میزان برآورد شده و واقعی برای انواع تیتر آنتی بادی در دوجنس مثبت و معنی دار به دست آمد (۰/۰۵ > P ).

کلیدواژه ها

بلدرچین ژاپنی, سلول های خونی, گلبول قرمز گوسفندی (SRBC), تیترآنتی بادی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.