بررسی مولفه های شش گانه ی بهزیستی روانشناختی در بین دانشجویان دانشگاه پیام نور یزد

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مدیریت، روان شناسی و علوم رفتاری
  • کد COI اختصاصی: ICISME01_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 445
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید لشکر گیر

محمد هادی یاراحمدی

چکیده

از آنجا که دانشجویان از اقشار مستعد، برگزیده جامعه و سازندگان فردای کشور می باشند، بنابراین بهزیستی روانشناختی آنان از اهمیت ویژه ای در یادگیری و افزایش آگاهی علمی و ارتقای توانمندی های یک جامعه برخوردار است. از این رو این تحقیق با هدف بررسی مولفه های شش گانه ی بهزیستی روانشناختی در بین دانشجویان دانشگاه پیام نور یزد انجام گرفت. روش انجام تحقیق از نظر لحاظ ماهیت، مقطعی و کاربردی و از نظر اجرا نیز تحقیقی پیمایشی و مبتنی بر پرسشنامه بود. جامعه آماری دانشجویان دانشگاه پیام نور یزد بودند و حجم نمونه تحقیق با استفاده از فرمول کوکران ۳۵۰ نفر برآورد شد؛ و به منظور یافتن نمونه های مورد بررسی، از روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای استفاده شد. به منظور سنجش بهزیستی روانی، از پرسشنامه ریف استفاده شد و داده ها با استفاده از نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. بر اساس یافته ها میزان بهزیستی روانشناختی دانشجویان به این شرح بود: ۵ / ۴۸ درصد از پاسخگویان بهزیستی روانی متوسطی دارند؛ ۳ / ۳۲ درصد از پاسخگویان بهزیستی روانی بالایی دارند و ۲ / ۱۹ درصد از پاسخگویان بهزیستی روانی پایینی دارند؛ و نتایج آزمون (کایاسکوئر تک نمونه ای) نشان داد، که (فرمول در متن اصلی مقاله* توزیع متغیر در بین پاسخگویان معنادار بود و میزان بهزیستی روانی در سطح متوسطی قرار دارد. در خصوص مولفه های شش گانه ی بهزیستی روانشناختی نیز نتایج آزمون نشان داد که، میزان خودمختاری دانشجویان در سطح متوسط، میزان تسلط برمحیط دانشجویان در سطح پایین و متوسط، میزان رشد شخصی دانشجویان در سطح متوسط و بالا؛ میزان روابط مثبت با دیگران دانشجویان در سطح متوسط، میزان هدف در زندگی دانشجویان در سطح پایین و متوسط و میزان پذیرشخود دانشجویان در سطح متوسطی قرار دارد. بنابراین، توجه به بهزیستی- روانشناختی دانشجویان از اهمیت بالایی برخوردار می باشد؛ چراکه عدم بهزیستی روانی منجر به اختلالات بسیاری در این قشر می شود.

کلیدواژه ها

بهزیستی روانشناختی، الگوی ریف، دانشجو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.