بررسی تهیه کمپوست تلفات طیور به عنوان یک روش حذف تلفات و کاهش بار آلودگی محیط

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی نوآوری در کشاورزی، علوم دامی و دامپزشکی
  • کد COI اختصاصی: ANIMALB04_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 558
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا بایی لاشکی

ناظر بهداشت اداره کل دامپزشکی استان البرز , دانشجوی دکتری Phd

چکیده

حذف تلفات یکی از مشکلات عمده در واحدهای پرورش طیور می باشد. به طوری که روش های سنتی باعث عدم حذف اصولی و افزایش بار آلودگی محیطی شده است. تهیه کمپوست از تلفات طیور به عنوان یک راه ساده و ارزان قیمت در حذف تلفات، کاهش بار آلودگی در محیط و تولید یک ماده مفید در کشاورزی مطرح می باشد. کمپوست یک فرآیند تخمیری هوازی می باشد که در آن با واسطه عمل میکروب های گرما دوست فرآیند تخمیر صورت پذیرفته و به دلیل افزایش دما عوامل بیماری زا و تخم انگل ها از بین می روند و در پایان پروسه تخمیر کود مناسب برای کشاورزی تولید می شود. در این مطالعه، دو ساختمان کمپوستر به ابعاد ۱/۵×۱/۵×۱ متر ساخته شده و توسط بستر مرغداری، علوفه خشک و تلفات مرغداری لایه بندی گردید. به طوری که از پایین به بالا بستر مدفوع دار ۳ قسمت وزنی، کاه گندم به میزان ۰/۱قسمت وزنی تلفات طیور یک قسمت وزنی و مجددا بستر و بین لایه ها ۰/۵ قسمت وزنی آب اضافه شد. دمای توده طی سه روز افزایش یافت و به ۵۰ درجه سانتی گراد رسید و طی ۱۴ روز نوسان کمی را نشان داد. روز ۲۰ محتویات زیر و رو شدند و روز ۶۰ نمونه برداری انجام گردیده قسمت عمده لاشه ها محو شده بودند و تنها قسمت کمی از پرها قابل مشاهده بود. در زمان تهیه کامپوست میکروب E.coli جدا شد و عده ای از تلفات نیز با باکتری سالمونلا گروه D آلوده شدند. آزمایشات میکروبی نمونه اخذ شده آلودگی به E.coli و سالمونلا را نشان نداد و از نظر شمارش باکتری های مزبور قابل اعلام شد. آنالیز نمونه فوق ۰/۸۶ درصد فسفر، ۲/۷ درصد نیتروژن، ۱/۶۵ درصد پتاسیم، ppm ۱/۳ سرب، ۱۵/۶ ppm نیکل، ppm ۳/۴ کادمیم و میزان کروم و کبالت صفر بود. مقایسه آنالیز فوق با مدفوع پرندگان به عنوان یک کود در کشاورزی نشان داد کمپوست قابل رقابت می باشد.

کلیدواژه ها

کمپوست، تلفات طیور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.