بررسی نقش شفقت به خود در پیش بینی تغییرات مدیریت بدن و شرم از بدن

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش و نوآوری در روانشناسی، با نگاهی ویژه بر درمانهای شناختی رفتاری
  • کد COI اختصاصی: RIPTW02_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 558
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فهیمه مومن

کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، موسسه آموزش عالی فاطمیه (س)، شیراز، ایران

سید مهدی حسینی

دکتری تخصصی روانشناسی، استادیار گروه روان شناسی، موسسه آموزش عالی فاطمیه (س)، شیراز، ایران

چکیده

این پژوهش با هدف بررسی نقش شفقت به خود در پیش بینی تغییرات مدیریت بدن و شرم از بدن انجام گرفت. پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه زنان شهر شیراز در سال ۱۳۹۹ - ۱۴۰۰ تشکیل دادند. از بین جامعه آماری ۳۰۰ نفر به صورت نمونه گیری دردسترس انتخاب و با استفاده از پرسشنامه الکترونیکی مورد مطالعه قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های شفقت خود ریس، پامیر، نف و ون گاچت، پرسشنامه های آگاهی از بدن شیء انگاشته (مدیریت بدن و شرم از بدن) مک کینلی و هاید استفاده شد. بعد از جمع آوری و استخراج داده ها، نمرات شرکت کنندگان با استفاده از تحلیل همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی چندگانه و چند متغیری و به وسیله نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج حاصل از تحلیل همبستگی پیرسون نشان داد بین شفقت به خود با تغییرات مدیریت بدن و شرم از بدن رابطه منفی معنادار وجود دارد. بین مولفه های شفقت به خود (مهربانی با خود، قضاوت نسبت به خود، اشتراکات انسانی، انزوا، ذهن آگاهی و همانندسازی افراطی) با تغییرات مدیریت بدن و شرم از بدن رابطه منفی معنادار وجود دارد. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که شفقت به خود در پیش بینی تغییرات مدیریت بدن ( ۱۲ / ۰ -) و شرم از بدن ( ۲۷ / ۰ -) نقش تعیین کننده دارد ( ۰۰۱ / ۰< P ). در یک نتیجه گیری کلی باید گفت که شفقت به خود در مواجه با هیجان شرم در ادراک ها و رفتارهای مرتبط با تصویر بدن تاکید می کند و این نتایج می تواند برای زنانی که استانداردهای آرمانی جذابیت و زیبایی جامعه را به عنوان هنجار پذیرفته و آن را درونی کرده اند، مفید واقع شود.

کلیدواژه ها

شفقت به خود، تغییرات مدیریت بدن، شرم از بدن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.