تایید حضور یک نشانگر مولکولی جفت PCR) STS اختصاصی)، پیوسته با ژن مقاومت به ریزومانیا در ارقام تجاری چغندر قند
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی
- کد COI اختصاصی: AGRIDEA05_685
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1700
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قند
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قند
چکیده
به منظور یافتن یک نشانگر مولکولی که بتواند با آلل غالب ژن مقاومت به ریزومانیا همبستگی داشته باشد ، این بررسی در چندین رقم تجارتی چغندرقند انجام گرفت. برای این منظور بذور ژنوتیپ های مربوط در گلخانه کشت شدند و از گیاهچه های یک ماهه نمونه برداری برگ جهت استخراج DNA صورت گرفت. با استفاده از چندین نشانگر بر اساس مرور منابع، آزمون مولکولی بر روی ژنوتیپ های مورد نظر انجام شد. آغازگرهای مربوط به نشانگرها بر روی DNA تک بوته ها با تکنیک PCR اختصاصی STS=Sequence Tagged Site مورد آزمون مولکولی قرار گرفته و پس از الکتروفورز محصولات واکنش در ژل آگارز و رنگ آمیزی ژل با اتیدیوم بروماید و مشاهده نوارهای نشانگر با دستگاه مستندسازی ژل، حضور و عدم حضور نشانگرها در تک بوته ها مشخص گردید. نتایج به صورت حضور و عدم حضور امتیاز دهی گردید. نتایج نشان داد که درصد حضور نشانگر جفت در اکثر ارقام تجارتی حساس و مقاوم بین 10 و 100 درصد متغیر م یباشد. مقایسه میانگین در یک طرح کاملا تصادفی در سه تکرار و با استفاده از روش دانکن صورت گرفت و ارقام در گروه های متفاوتی قرار گرفتند. . با توجه به نتایج بدست آمده از نشانگر مذکور می توان در تعیین درصد مقاومت به ریزومانیا با منشاء ژن Rz1 در برخی ارقام تجارتی و نیز انتقال مقاومت از این ارقام به توده های حساس داخلی در پروسه های تهیه رقم بهر ه برداری نمودکلیدواژه ها
ریزومانیا، نشانگر مولکولی، چغندرقند، . PCRمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.