طراحی کنترل کننده PID بهینه شده به کمک الگوریتم GWO بهبود یافته جهت کنترل فرکانس بار

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی فناوریهای نوین در مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: STCONF04_357
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 398
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود صدوقی

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فردوس،گروه مهندسی برق و کامپیوتر

رسول کشفی

دانشجوی دکتری تخصصی مهندسی برق، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گناباد

مهرداد مشکوه رضوی

کارشناس فنی قطارشهری مشهد

پریسا مقیمی الموتی

لیسانس مهندسی برق، مجتمع آموزش عالی گناباد،گروه مهندسی برق و کامپیوتر

امین اکرامی

کارشناس ارشد مهندسی برق، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فردوس،گروه مهندسی برق

چکیده

هدف اصلی کنترل تولید اتوماتیک، متعادل کردن تولید سیستم در برابر تلفات بار سیستم است، بنابراین فرکانس سیستم با تبادل توان بین نواحی مجاور کنترل می شود. هر عدم مطابقت بین تولید و تقاضا سبب می شود، فرکانس سیستم از مقدار نامی دور شود. این انحراف فرکانس بالا ممکن است، سیستم را به طور نیمه کامل یا کامل به سمت فروریختگی سوق دهد. سیستم کنترل بار فرکانس، بارژنراتور را از انحراف فرکانس با توجه به خطاهای حالت ماندگارصفر حفاظت می کند و اهداف بهینه رفتار گذرای کنترل بار فرکانس در یک سیستم قدرت متصل شده چند ناحیه ای را فراهم می کند. با توجه به رشد و پیچیدگی در سیستم های قدرت همزمان با افزایش تقاضای بار، استفاده از سیستم های هوشمند ضروری شده است. استفاده از الگوریتم GWO پارامترهای PID در یک سیستم دو ناحیه ای برای کنترل بار فرکانس سیستم به کار برده شده که موفقیت این الگوریتم برای کنترل فرکانس بار توسط کنترل کننده PID را نشان می دهد. با رشد و پیچیدگی سیستم های قدرت و افزایش تقاضای بار، نیاز به استفاده از الگوریتم ها برای بهبود عملکرد سیستم روز به روز افزایش پیدا کرده است. در این پژوهش از الگوریتم گرگ های خاکستری بهبود یافته، برای بهبود عملکرد کنترل کننده PID به منظور جلوگیری از انحراف فرکانس و توان خطوط استفاده شده است. نتایج در یک سیستم قدرت دو ناحیه ای شامل نیروگاه حرارتی نشان می دهد که این الگوریتم به طور مناسبی ضرایب کنترل کننده های PID در هر دو ناحیه را بهینه کرده و انحراف فرکانس و همچنین تغییرات توان خطوط به صفر میل کرده است. سیستم قدرت دو ناحیه ای در سیمولینک متلب شبیه سازی شده است .

کلیدواژه ها

کنترل فرکانس-بار، کنترل کننده PID، سیستم دو ناحیه ای، الگوریتم گرگ خاکستری بهبود یافته

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.