بررسی امکان حذف آلومینیوم و سولفات از پساب صنایع آندایزینگ با استفاده از نانوفیلتراسیون

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و تکنولوژی محیط زیست، دوره: 15، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_ESTJ-15-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 229
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهاب فرج اللهی

کارشناس ارشد مهندسی عمران – محیط زیست، دانشگاه تهران (مسئول مکاتبات).

علی ترابیان

استاد دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران.

غلامرضا نبی بیدهندی

استاد دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران.

علی اصغر قدیم خانی

کارشناس ارشد مهندسی عمران – محیط زیست، دانشگاه تهران

علی محمدپور

کارشناس ارشد مهندسی عمران – محیط زیست، دانشگاه تهران

نسیم زارع

کارشناس ارشد مهندسی عمران – محیط زیست، دانشگاه تهران

مهدی جانقربان

کارشناس ارشد مهندسی عمران – محیط زیست، دانشگاه تهران

چکیده

چکیده تصفیه پساب صنایع آبکاری به علت آلودگی زیاد و آلوده کردن آب و خاک، ضروری است. به علت مصرف زیاد آب این صنایع، استفاده مجدد و بازیابی پساب تصفیه شده، اهمیت خاصی دارد. در این تحقیق حذف آلومینیوم و سولفات از پساب صنایع آبکاری آلومینیوم با استفاده از پایلوت نانوفیلتراسیون مورد بررسی قرار گرفته است. در ابتدا با خنثی سازی پساب، مقدار آلومینیوم در پساب کاهش داده شده و سپس امکان تصفیه پساب با استفاده از فرآیند نانوفیلتراسیون مورد مطالعه قرار گرفته است. پارامترهای موثر در فرآیند که در پایلوت مورد مطالعه قرار گرفته عبارتند از: دما و فشار کاری دستگاه هنگام تصفیه با نانوفیلتراسیون. در این مطالعه از غشا ۹۰NF که توسط شرکت فیلم­تک[۱] ساخته شده است، به عنوان نانوفیلتر استفاده  می­شود. این تحقیق در دماهای ۳۰، ۳۵ و ۴۰ درجه سانتی گراد و فشارهای ۵ الی۲۰ بار انجام شد. نتایج مطالعات انجام شده نشان می­دهد که بهترین بازده حذف آلومینیوم و سولفات در فشارهای بین ۵/۷ تا ۵/۱۲ بار و دمای ۳۰ درجه سانتی­گراد به دست می­آید. همچنین مشاهده می­شود با افزایش دما و فشار، فلاکس آب عبوری از نانوفیلتراسیون افزایش می­یابد. [۱] -Filmtec

کلیدواژه ها

پساب صنایع آندایزینگ, جداسازی توسط غشا, نانوفیلتراسیون, پلاریزاسیون غلظتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.