تاثیر نیروهای رقابتی سازمان بر کاربرد دانش جهت بهبود عملکرد زنجیره تامین در صنعت خودرو

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: مجله چشم انداز مدیریت بازرگانی، دوره: 10، شماره: 7
  • کد COI اختصاصی: JR_BUSIN-10-7_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 238
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن فارسیجانی

دانشگاه شهید بهشتی

کامران فیضی

دانشگاه علامه طباطبایی

محسن شفیعی نیک آبادی

دانشگاه سمنان

چکیده

هدف اصلی مقاله، بررسی نحوه اثرگذاری نیروهای رقابتی در صنعت خودروسازی ایران به عنوان محرکی برای کاربرد مدیریت دانش در بهبود عملکرد مالی زنجیره تامین با تاکید بر نقش میانجی گر محرکهای نوآوری سازمانی است. این تحقیق با رویکردی توصیفی علی با روش پیمایشی از طریق توزیع پرسشنامه بین نمونه ای ۱۵۰ نفره از کارشناسان بخشهای متفاوت زنجیره تامین صنعت خودرو صورت گرفته است. داده های جمع آوری شده با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی برای پاسخگویی به سئوالات مطروحه و سنجش اعتبار پاسخ ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند. در نتیجه مشخص شد که مولفه هایی همچون قدرت چانه زنی تامین کنندگان، تهدید ورود کالاهای جایگزین )در بعد نیروهای رقابتی صنعت(، انعطاف پذیری و عدم تمرکزگرایی در وظایف )در بعد محرکهای نوآوری سازمانی( و میزان ابتکارات تامین کنندگان جهت کاهش هزینه ها )در بعد عملکرد مالی زنجیره تامین( از مولفه های ناموثر در زنجیره تامین هستند. درحالیکه، تمامی مولفه های کاربرد دانش در زنجیره از عوامل موثر در عملکرد زنجیره تامین تشخیص داده شده اند. برای بررسی فرضیه های تحقیق نیز از تحلیل رگرسیون خطی و چندگانه استفاده شده است. در این قسمت مشخص شد، نیروهای رقابتی صنعت بر محرکهای نوآوری سازمانی اثر مثبتی دارند. در خاتمه، تاثیر مثبت دو عامل نیروهای رقابتی و محرکهای نوآوری سازمانی بر کاربرد دانش و بهبود عملکرد مالی در زنجیره تامین نشان داده شدهاند.

کلیدواژه ها

نیروهای رقابتی, مدیریت دانش, نوآوری, زنجیره تامین, صنعت خودرو

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.