افشا در حسابداری، ضرورت یا نیاز

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس ملی اقتصاد،مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: EMCCONF09_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 460
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

دانیال رحیمی اسفه سالاری

رئیس اداره مالی و پشتیبانی شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان منطقه شهرضا

چکیده

سرمایه گذاران و به طور کلی استفاده کنندگان از صورت های مالی شرکت ها از طریق اطلاعات صحیح، کامل، قابل اطمینان و به موقع که از سوی شرکت ها افشا می شود، می توانند در بازار سرمایه اقدام به اتخاذ تصمیمات مناسب سرمایه گذاری نمایند. همچنین با توجه به نیاز روز افزون استفاده کنندگان از صورت های مالی، استفاده کنندگان به طور چشم گیری به فعالیت های مالی شرکت های تجاری عالقه مند شده اند. یکی از اهداف اساسی گزارشگری و افشای اطلاعات مالی نیز کمک به فرآیند تصمیم گیری استفاده کنندگان از صورت های مالی تعیین شده است. مدیران شرکت ها همواره از طریق گزارشگری مالی شامل صورت های مالی، یادداشت های همراه و تجزیه تحلیل های مدیریت، اطلاعات شرکت تحت مدیریت خود را جهت آگاهی استفاده کنندگان برون سازمانی افشا می کنند . میزان اطلاعات افشا شده تحت تاثیر عوامل گوناگونی قرار دارد برخی از این عوامل مبتنی بر انگیزه های اختیاری مدیر است و برخی دیگر تحت تاثیر انگیزه های اجباری، الزام قانون یا استاندارد حسابداری افشا می شوند. در این پژوهش سعی شده است فرایند افشاء اطلاعات، مبانی نظری افشا، افشای اجباری، افشای اختیاری مورد بررسی قرار گیرد.

کلیدواژه ها

افشا، افشای اختیاری، افشای اجباری، افشا در ایران.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.