شناسایی و اولویت بندی عوامل حیاتی موفقیت در مدیریت زنجیره تامین با روش دیماتل مبتنی بر تحلیل شبکه: مطالعه موردی مخابرات استان مازندران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت نوآوری و راهبردهای عملیاتی، دوره: 2، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IMOS-2-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 438
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هومن شبابی

گروه مدیریت بازرگانی، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی- غیر دولتی راه دانش، بابل، ایران.

محمود یحیی زاده فر

گروه مدیریت بازرگانی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران.

مریم غیاث آبادی فراهانی

گروه مدیریت بازرگانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک. ایران.

روشنک معتمدی

گروه مدیریت بازرگانی، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی- غیر دولتی راه دانش، بابل، ایران.

پیمان غفاری اشتیانی

گروه مدیریت بازرگانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک. ایران.

چکیده

هدف: هدف از این تحقیق، شناسایی و اولویت بندی عوامل حیاتی موفقیت در مدیریت زنجیره تامین با روش دیماتل مبتنی بر تحلیل شبکه در مخابرات استان مازندران بوده است. روش شناسی پژوهش: برای این منظور، ضمن مطالعه عمیق ادبیات این حوزه و استخراج عوامل حیاتی موفقیت زنجیره تامین (شامل چهار بعد ایمنی، هزینه ای، سازمانی و تعمیر و نگهداری و همچنین معیارهای هرکدام از آن­ها)، از ۱۵ نفر از خبرگان، شامل مدیران و کارشناسان مخابرات استان مازندران، خواسته شد تا این عوامل را در حوزه موفقیت زنجیره تامین مخابرات استان مازندران اولویت­بندی نمایند. یافته ها: نتایج حاکی از این است که بعد تعمیر و نگهداری دارای بیشترین وزن بوده و به عنوان حیاتی­ ترین مولفه موفقیت در مدیریت زنجیره تامین مخابرات استان مازندران می­ باشد. نتایج حاصله می تواند راهگشای سیاست­گذاری­های مناسب در حوزه مخابرات ایران باشد. اصالت/ارزش افزوده علمی: نتایج پژوهش نشان داد که با شناسایی و اولویت بندی عوامل حیاتی موفقیت در مدیریت زنجیره تامین شرکت ها می توانند مزیت رقابتی زیادی را به دست بیاورند.

کلیدواژه ها

عوامل حیاتی موفقیت, مدیریت زنجیره تامین, دیماتل مبتنی بر فرآیند تحلیل شبکه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.