مدل سازی و تحلیل بخاری خورشیدی با استفاده از نرم افزار انسیس فلوئنت

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی فناوری و مدیریت انرژی
  • کد COI اختصاصی: IEAC07_178
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 565
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا عصاری

دانشیار، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی جندی شاپور، دزفول، ایران

حسن بصیرت تبریزی

استاد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران

صفورا کریمی

استادیار، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی جندی شاپور، دزفول، ایران

رضا بهاروند

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی جندی شاپور، دزفول، ایران

چکیده

با توجه به افزایش روز افزون جمعیت ، استفاده از انرژی های تجدیدپذیر به خصوص انرژی خورشیدی در جهان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بخاری های خورشیدی به دلیل سادگی ، هزینه کم و قابلیت اطمینان بالای تجهیزات، به طور گسترده ای برای گرمایش و حتی خشک کردن محصولات کشاورزی مانند میوه ها و سبزیجات مورد استفاده قرار می گیرند. در این پژوهش مدل سازی عددی فرایندهای حرارتی و آیرودینامیکی در یک بخاری خورشیدی با فین های جاذب نور L شکل با نرم افزار انسیس فلوئنت در حالت آشفته با مدل k-ε انجام شده است که نتایج دقیقی را برای سرعت های مختلف ارائه می دهد. کانتورهای سرعت ، فشار، دما و موارد دیگر تحلیل و مقادیر بیشینه و کمینه پارامترهای سرعت، دما، فشار تعیین شده است. زبری مصنوعی به شکل فین های اضافی در یک سطح جاذب نور، به طور کلی موجب افزایش انتقال حرارت بین دیواره و هوای گرم شده می شود. با این وجود، زبری اضافی منجر به مقاومت بیشتر در برابر آیرودینامیک (افزایش فشار) شده و در نتیجه افزایش مصرف انرژی برای پمپاژ هوا از طریق کانال هوا بخاری خورشیدی می شود. بنابراین برای یک بررسی دقیق و طراحی بهینه، لازم است که یک ویژگی ترموآیرودینامیکی تعریف شده از بخاری خورشیدی شبیه سازی شود، و نه این که فقط حرارتی یا آیرودینامیکی، ارزیابی شود

کلیدواژه ها

انسیس فلوئنت، بخاری خورشیدی، ترموآیرودینامیک، فین، مدل سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.