بررسی تطبیقی ها نظام ی ممیزی کیفیت آموزش عالی در جهان (مفاهیم، معیارها، فرایند )
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: فصلنامه پژوهش در نظام های آموزشی، دوره: 6، شماره: 18
- کد COI اختصاصی: JR_JIERA-6-18_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 403
نویسندگان
دانشجوی دکترای مدیریت آموزش عالی دانشگاه شهید بهشتی
دانشیار دانشگاه شهید بهشتی
استاد دانشگاه تهران
استاد دانشگاه شهید بهشتی
استاد دانشگاه شهید بهشتی
چکیده
چکیده ضرورت توجه به یفیک ت آموزش عال از ی اهمیت یا ژهیو برخوردار است و تضمین آن به عنوا ک ین از ی مسائل مهم در یریمد ت آموزش عالی به حساب ی آیم د.در ی ا ن راستا ، اغلب نظام ها یآموزش عال ی در هدفها ی اعلامشده خود ادعا دارند که در صدد رسیدن به بهتر نی یتیفیک هستند که از آنان انتظار یم رود. اما ایآ و ها هیرو ساز و کارها ی مورد اعمال در موسسات آموزش عالی یفیک، ت مطلوب را محقق و آن را تضم نی یم کند؟ پاسخ نیا سوال مستلزم انجام ممیزی است. ممیزی یکی از روشها ی رایج تضمین کیفیت است که در نظامها ی دانشگاهی برای پاسخ به سوال مذکور مورد استفاده قرار ردیگیم ولی متاسفانه در نظام آموزش عالی ایران هنوز در خصوص آن اقدامی صورت نگرفته است؛ بنابراین ، پیش از هرگونه اقدام در خصوص طراحی و استقرار الگویی برای ممیزی در دانشگاههای کشور ضرورت مطالعه تطبیقی نظام ها ی ممیزی کیفیت آموزش عالی کشورهای پیشگام در این حوزه احساس یم شود. در این راستا ، تحقیقی با هدف بررسی و تحلیل مفهوم، معیارها و فرایند ممیزی در کشورهای جهان (شامل ۱۵ کشور صاحب تجربه در خصوص ممیزی) و با استفاده از روش بررسی تطبیقی بر اساس مولفههای تعیین شده انجام و مقال ه حاضر در راستای انتشار نتایج آن تدوین شده استکلیدواژه ها
تضمین کیفیت, ممیزی, نظام آموزش عالیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.