پیش بینی کیفیت آب رودخانه کارون با استفاده از شبکههای عصبی مصنوعی

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: هفتمین سمینار بین المللی مهندسی رودخانه
  • کد COI اختصاصی: IREC07_225
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3535
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی کرمی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه ش

محمود کاشفی پور

استادیار دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز

هادی معاضد

استادیار دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز

حسن فروغی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه ش

چکیده

رودخانهها مهمترین و متداولترین من ابع تأمین آب آشامیدنی،کشاورزی و صنعت به شمار مـی آینـد و بعلـت اینکه از بسترها و مناطق مختلفی می گذرند و در ارتباط مستقیم با محیط پیرامون خود هـستند نوسـانات کیفـی زیادی دارند . ازاینرو بررسی و پیش بینی تغییرات پارامترهای کیفی آب درطول یک رودخانه بای ستی مـورد توجـه قرار گیرد . جهت تحقق این امر، مدل های کیفیت آب متعددی در زمینه مدیریت و حفظ کیفیـت آب اسـتفاده مـی شود . از بین مدلهای موجود، امروزه مدلهای شبکه های عصبی مصنوعی مورد توجه زیاد قرار گرفته اند . شبکههای عصبی مصنوعی نوع ی سیستم هوشمند مصنوعی هستند که ا ز روی سلولهای عصبی موجودات زنده شبیه سازی شدهاند ودر یادگیری، پردازش و ذخیره اطلاعات روش مغز انسان را تقلید می کنند . به عبارت دیگر ، شبکه هـای عصبی مصنوعی یک ساختار ریاضی هستند که ترکیبات غیر خطی جهت ارتباط بـین ورودی هـا و خروجـی هـای سیستم را برقرار می سازند . مدلهای شبکه های عصبی مصنوعی می توانند با دقت قابل قبول تغییرات متغیر مورد نظر را پیش بینی نمایند . این تحقیق بر روی رودخانه کارون، بزرگترین رودخانه کشور و با استفاده از پارامترهای اندازهگیری شده در ۴ ایستگاه موجود در طول رودخانه ( ایستگاههای پل شالو ، ملاثان ی - رامین، اهواز و فارسیات ) انجام شده است . بدین منظور روز سال، دبی ، اشل سطح آب و دما ی آب اندازه گیری شده در این ایستگاهها به عنوان ورودیهای مدل در نظر گرفته شد و با استفاده از مدل شبکه عصبی، پارامترهای هدایت الکتریکی (EC) ، نسبت جذب سدیم (SAR) و کل املاح محلول (TDS) اندازه گیری شده در ایستگاهها پیش بینی گردید . نتایج بدست آمده، توانایی بالای شبکه های عصبی مصنوعی را در پیش بینی کیفیت آب رودخانه کارون نشان داد .

کلیدواژه ها

کیفیت آب، شبکه های عصبی مصنوعی،رودخانه کارون TDS ،SAR ،EC

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.