بررسی پنجساله شایع ترین دلایل هیسترکتومی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی زنان،زایمان،ناباروری و بهداشت روانی
  • کد COI اختصاصی: WMCONF04_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 431
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فیروزه نیازوند

گروه زنان و زایمان دانشکده علوم پزشکی آبادان، بیمارستان وایعصر خرمشهر

مهسان موسوی

دانشجوی پزشکی دانشکده علوم پزشکی آبادان-کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده علوم پزشکی آبادان

مریم کلانتری

استادیار گروه علوم تشریح-دانشگاه علوم پزشکی آبادان

چکیده

مقدمه: هیسترکتومی یکی از شایع ترین اعمال جراحی زنان است که از نظر میزان تجویز پس از سزارین، مقام دوم را به خود اختصاص داده است. اندیکاسیونهایی که منجر به هیسترکتومی می شوند رو به افزایش است لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین پنج ساله شایع ترین دلایل هیسترکتومی در بیمارستان های آموزشی آبادان و خرمشهر صورت گرفت با این امید که ما یک دید کلی در مورد شایع ترینعلل هیسترکتومی به دست آوریم و بتوانیم از اتیولوزی های هیسترکتومی و ریسک فاکتور های انها پیشگیری کنیم. روش پژوهش: در این مطالعه توصیفی مقطعی زنانی که طی ۵ سال ( ۱۳۹۸ - ۱۳۹۴ ) در اتاق عمل زنان بیمارستان های آموزشی خرمشهر و آبادان تحت هیسترکتمی قرار گرفته بودند، وارد مطالعه شدند. مشخصات دموگرافیک از طریق پرونده بیماران ثبت شد.داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: ۱۳۷ بیمار تحت عمل هیسترکتومی در دوه ۵ ساله میانگین سن ۹۷ / ۴۸ سال داشتند. فراوان ترین روش عمل آبدومینال ( ۷۲/۳%) بود. فراوان ترین علت عمل خونریزی غیرطبیعی رحم ۶۸/۶% ٪ و پرولاپس رحم ۱۶/۸%٪ بود. ۹۱ بیمار ۶۶/۴% ٪پانچ نمونه پاتولوژی نداشتند و ۴۶ بیمار ۳۳/۶ ٪ نیز موردی به نفع بدخیمی دیده نشد. ۱۲۹ بیمار ۹۴/۲٪ به مدت ۳ روز و ۸ بیمار ( ۸ / ۵ ٪) به مدت ۴ روز بستری شده بودند. ارتباط معنی داری بین مدت بستری با روش عمل، علت عمل و یافته پاتولوژی و همچنین بین روش عمل با یافته پاتولوژی و علت عمل مشاهده نشد.نتیجه گیری: شایع ترین عمل هیسترکتومی در بیمارستان های آموزشی آبادان و خرمشهر آبدومینال و به دلیل خونریزی غیرطبیعی رحم بود.

کلیدواژه ها

هیسترکتومی ، علت ، شیوع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.