بررسی سلامت روان و روش های بهبود سلامت روان در زنان باردار گروه پرخطر

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی زنان،زایمان،ناباروری و بهداشت روانی
  • کد COI اختصاصی: WMCONF04_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 454
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نگار افیونی

دانشجوی مامایی

فرزانه رحیمی

مرکز تحقیقات توسعه علوم پرستاری و مامایی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

نگین افیونی

دانشجوی مامایی

چکیده

مقدمه: در زنان باردار گروه پرخطر تغییر در وضعیت سلامت روان، افسردگی، روان پریشی ، اضطراب، اختلالات روانی، گوشه گیری ، اختلال خواب و خوراک ، ترس مرضی و احساس تنهایی در دوران بارداری و پس از زایمان به علت شرایط خاص بارداری بیشتر می باشد. روش های مختلفی در جهت بهبود وضعیت سلامت روان مورد بررسی قرار گرفته است. در این مطالعه با توجه به اهمیت سلامت روان در زنان باردار گروه پرخطر به بررسی وضعیت سلامت روان در مادران باردار گروه پرخطر و جمع بندی انواع روش های موثر در جهت بهبود سلامت روان در این مادران پرداخته شده است.روش بررسی: مطالعه حاضر با هدف مرور بر مطالعات انجام شده در مورد سلامت روان و روش های بهبود سلامت روان در زنان باردار گروه پرخطر در ایران و جهان انجام شد . در این مطالعه مروری اطلاعات مورد نظر از پایگاههای اطلاعاتی Science Direct و Scopus ، Pubmed ، SID ، Google Scholar و مرکز ثبت کارآزماییهای بالینی IRCT و کلمات کلیدی بارداری، پرخطر، سلامت روان در بازه زمانی ۲۰۲۱ - ۲۰۰۰ جستجو شد. یافته ها: ۱۴ مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند. در مطالعات موسیقی درمانی، حمایت خانوادگی واجتماعی و انواع آموزش ها شامل آموزش هایدوران بارداری،آموزش دلبستگی مادر-جنین و پدر-جنین و اموزش انواع روش های تن ارامی از جمله روشهایی بودند که مادران باردار گروه پرخطر در جهت بهبود وضعیت سلامت روان مورد استفاده قرار گرفته بودند. بحث و نتیجه گیری: با توجه به بررسی های انجام شده در این مطالعه نشان داده شده است که در میان انواع روش ها مورد استفاده در بهبود سلامت روان زنان باردار آموزش تن ارامی به روش های مختلف بیشتر مورد توجه محققان قرار گرفته است و مطالعات بیشتری در این زمینه انجام شده است و در تمامی مطالعات انجام شده تاثیرات مثبت و قایل توجهی در بهبود سلامت روان در زنان باردار گروه پرخطر مشاهده شده است. بنابراین باتوجه به آسان بودن و در دسترس بودن این روش ها، این آموزش ها در این مادران توصیه می شود

کلیدواژه ها

سلامت روان،بارداری پرخطر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.