بررسی نقش مناطق حفاظت شده در رونق اکوتوریسم پایدار مطالعه موردی: منطقه ی حفاظت شده بوزین و مرخیل (استان کرمانشاه، شهرستان پاوه )

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: کنفرانس ملی اکوتوریسم و مدیریت مخاطرات محیطی
  • کد COI اختصاصی: ECOACONF01_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 367
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا شفیعی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا اکوتوریسم کاشان

چکیده

در حال حاضر،اکوتورسیم مورد توجه خاص محققان،دوستداران محیط زیست، برنامه ریزان و سیاست گذاران قرار گرفته است. مناطق مختلف ایران دارای جاذبه های طبیعی منحصر به فردی می باشند که پتانسیل لازم رابرای توسعه ی اکوتوریسم به همراه دارند. منطقه ی حفاظت شده و شکار ممنوع (بوزین و مرخیل ) استان کرمانشاه ،شهر پاوه یکی از مناطق بکر و با ارزش ایران می باشد. هدف پژوهش بررسی نقش مناطق حفاظت شدهدر رونق اکوتوریسم است. روش تحقیق؛ توصیفی اسنادی و از نوع کاربردی می باشد. جمع آوری داده ها، با استفاده از مطالعات کتابخانه ای اسنادی به همراه مطالعات میدانی بدست آورده شده است. همچنین با استفاده از پرسشنامه و پرسش از محققان و کارشناسان و مسئولان امر که با منطقه ی مورد مطالعه آشنایی کاملی داشتند نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدید آن با استفاده از تکنیک ( swot ) تعیین شده. نتایج حاکی از پژوهش، بیانگرلزوم توجه و اهمیت مسئولان و دولت برای حفاظت و نگه داری این مناطق با ارزش که به عنوان گنجینه های طبیعی ایران محسوب می شوند را برای توسعه ی اکوتوریسم را ضروری می داند. لزوم سرمایه گذاری دولت وبخش خصوصی، توسعه ی شبکه های ارتباطی، آموزش، استفاده از افراد خبره و متخصص در زمینه ی محیط زیست و (طبیعت گردی) اکوتوریسم و افزایش آگاهی اکوتوریست ها (طبیعت گردان ها) از محیط زیست، از جمله اقداماتی است که در جهت استفاده از پتانسیل های (منطقه بوزین و مرخیل ) باید صورت گیرد.

کلیدواژه ها

اکوتوریسم پایدار، منطقه حفاظت شده ی بوزین و مرخیل ، (کرمانشاه و پاوه) swot

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.