معیار گفتاری، معیار نوشتاری

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات و تحقیقات ادبی دانشگاه خوارزمی، دوره: 2، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_LSKU-2-5_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 653
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناصرقلی سارلی

Teacher Training

چکیده

برخلاف زبان شناسی همگانی که گفتار را در مقام نظر و عمل بر نوشتار اولویت می دهد، در بحث زبان معیار و معیارسازی، تقدم با نوشتار است. این امر دلایل اجتماعی و فرهنگی و فنی دارد و به ویژگی های کارکردی و ساختاری نوشتار باز می گردد. ویژگی ها و ساختار نوشتار آن را معیارپذیر و ویژگی ها و ساختار گفتار آن را معیارگریز ساخته است؛ به طوری که برخی وجود معیار گفتاری را انکار می کنند. با این حال زبان شناسان اجتماعی برای زبان معیار، گونه گفتاری قائلند ولی در تعریف آن تساهل می کنند. با آن که معیار گفتاری قاعدتا باید هنجارها و ملاک های خاص خود را داشته باشد، هنجارها و ملاک های نوشتار بر آن تحمیل می گردد و نوشتار برای گفتار به مثابه راهنما عمل می کند. هرچه فاصله میان گفتار و نوشتار در زبانی کمتر باشد، آن زبان درجه معیاری والاتری دارد. شکاف میان گفتار و نوشتار گاهی سبب مرگ زبان های معیار گشته است.

کلیدواژه ها

Standard language, written language, Spoken language, Lafze Qalam, زبان معیار, گفتار, نوشتار, لفظ قلم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.