بررسی استاندارد سازی خدمات گردشگری بویژه اقامتگاه ها با تاکید برهتل های همدان

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: همایش گردشگری و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCTSD01_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2270
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد رحمانی

دکتری برنامه ریزی شهری - هیئت علمی دانشگاه آزاد همدان

خاطره سادات حسینی نژاد

دانشگاه علوم و تحقیقات واحد همدان - گروه جغرافیا

چکیده

استاندارد ها زبان فنی هستند که تمام حرفه های جهانی برای تولید کالاها و خدمات و سیستم ها از آن بهره می گیرند. استاندارد های خدمات گردشگری در سه حوزه ی مجزا استاندارد های فنی- فیزیکی، استانداردهای کیفی آموزشی، استانداردهای محیطی مطرح است،در سایه ی استاندارد سازی خدمات گردشگری دستیابی به رضایت مهمان، رفاه میزبان حفظ محیط زیست و توریسم پایدار ممکن خواهد شد. هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش استاندارد سازی خدمات گردشگری به ویژه اقامتگاه ها با نگاه ویژه به هتل های همدان در سال 1389 می باشد. در این تحقیق استاندارد های کیفیت خدمات گردشگری در هتل های همدان با استفاده از پرسشنامه 18 سوالی و مصاحبه حضوری مورد ارزیابی و سپس با استفاده از نرم افزارExcel تحلیل گردید. نتایج این مطالعه نشان می دهد، از خدمات عمومی در هتل ها 43 % از مسافران رضایت مندی در حد متوسط داشته اند و اکثر مسافران خواستار این خدمات بخصوص در بخش تفریحی آن بوده اند. رضایت مسافران از خدمات رستوران در هتل ها نسبت به طراحی داخلی رستوران ها در سطح پایین تری است، اما در زمینه کیفیت غذای رستوران اکثریت مسافران رضایت خوبی داشته اند و رضایت مسافران از خدمات پذیرش مهمان 72 % می باشد. فرهنگ استفاده از خدمات گردشگری برای لذت بیشتر بردن از سفر در بین مردم.وجود ندارد.ضعف شدید اقتصادی مردم باعث می شودکه آن ها را با هر شیوه خدمات عرضه شده با قیمت پایین راضی شوند. وضعیت هتل های همدان و رضایت مندی مسافران در هتل های 3 و 2 ستاره بالاتر است نسبت به 4 ستاره زیرا نسبت خدمات ارائه شده و هزینه پرداختی تناسب بیشتری دارد. بالا بردن مهارت های مدیریتی و برخورد با مسافر و آموزش های تخصصی به کارکنان در این هتل ها احساس می شود.

کلیدواژه ها

توریسم - استاندارد - هتل - همدان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.