ارزیابی اقلیم گردشگری استان همدان به کمک شاخص TCI

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: همایش گردشگری و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCTSD01_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3037
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد آستانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، باشگاه پژوهشگران جوان ،همدان.ایران

الهام رنجبر ضرابی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، باشگاه پژوهشگران جوان ،همدان.ایران

مهرداد چراغی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان،گروه محیط زیست

مریم حسام پور

دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، باشگاه پژوهشگران جوان ،همدان.ایران.

چکیده

گردشگری یک بخش اقتصادی حساس به هوا و اقلیم به شمار می آید .تاثیر هوا و اقلیم نه تنها به پیدایش توریسم می انجامد، بلکه سبب تقاضای خدمات توریستی می شود .در مواردی وابستگی به ویژگی های اقلیمی در مورد تقاضای توریسم هم منشأ پیدایش و هم عامل محدود کننده آن به شمار می رود.با توجه به اهمیت صنعت گردشگری، لزوم شناخت شرایط اقلیمی مطلوب و نامطلوب جهت گردشگران داخلی و خارجی امری ضروری است .مشخصات کلی از آب و هوای مقصد و تغییرات روزانه، ماهانه وفصلی دما، بارش، رطوبت، تابش، باد و سایر عناصر آب و هوایی برای مقصد گردشگری از اطلاعات مهم محسوب می شود تا متقاضی بتواند متناسب با آن برنامه ریزی خود را از نظر زمان حرکت، نوع لباس و تجهیزات مورد نیاز انجام دهد.توجه به شناخت تاثیر و ارتباط شرایط آب وهوا با جذب گردشگر و برنامه ریزی گردشگری از اهمیت فراوانی برخوردار است . تغییرات شرایط آب وهوا در طی زمان و مکان از شاخص های مهم و تاثیر گذارامر گردشگری محسوب شده واز تاثیرگذاری بالایی برخوردار است . تغییرات آب وهوا و تاثیرات آن روندجذب گردشگر رادگرگون کرده وبر روی تاثیر می گذارد.استان همدان به دلیل وجود رشته کوه زاگرس ، پوشش گیاهی ، بادهای محلی و عرض جغرافیایی و.... قدرت جذب و جلب توریست را در سطح ملی و جهانی دارد زیرا این استان به دلیل داشتن تابستان های خنک و تعدیل و زمستان های سرد بهترین (TCI) دارای تنوع اقلیمی می باشد. در این مقاله برآن می کوشیم تا با استفاده از شاخص اقلیم آسایش گردشگری زمان ها و مکان ها شناسایی شده و در اختیار گردشگران قرار دهیم. با توجه به پژوهش انجام شده در این استان بهترین و مناسب ترین زمان (شاخص راحتی) برای فرد گردشگر از اواخر اردیبهشت تا اواخر مهرماه می باشد.

کلیدواژه ها

توریسم،اقلیم، شاخص TCI ، همدان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.