صورت بندی الگوی استرس شغلی و عدالت سازمانی ادراک شده: مطالعه ای کیفی در شرکت گاز استان البرز

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی سالانه تحولات نوین در مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MDMCONF04_254
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 377
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام ابراهیمی

استادیار گروه مدیریت، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، تهران، ایران

حسین تقی نژاد

دکترای مدیریت حرفه ای، مدیرعامل شرکت گاز استان البرز، البرز، ایران

نعمت اله شیرانی

رئیس امور بهره برداری شهرستان های شرکت گاز استان البرز، البرز، ایران

منصور قلی نژاد

رئیس امور پژوهش شرکت گاز استان البرز، البرز، ایران

علی شجاع

دانشجوی دکتری مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

هدف از انجام پژوهش حاضر، صورتبندی الگوی استرس شغلی وعدالت سازمانی ادارک شده کارکنان شرکت گاز استان البرز بود. این پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی و از نظر روش شناسی، کیفی با رویکردی استقرایی بود. گردآوری اطلاعات با استفاده از مصاحبه های نیمه ساخت یافته صورت گرفت. جامعه هدف شامل خبرگان درون سازمانی و مدیران شرکت گاز استان البرز و روش نمونه گیری، قضاوتی و گلوله برفی بوده است. برای تحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل مضمون به تحلیل مصاحبه ها پرداخته شد. در این خصوص از نرم افزار NVivo۱۰ استفاده شد. بنا بر نتایج پژوهش، در مجموع از میان ۶۴۲ کد احصا شده، الگویی شامل ۴۵ مضمون پایه، ۱۳ مضمون سازمان دهنده و چهار مضمون فراگیر ارائه شد . بنابر نتایج پژوهش، در مجموع از میان ۶۴۲ کد احصا شده، الگویی شامل ۴۵ مضمون پایه، ۱۳ مضمون سازمان دهنده و چهار مضمون فراگیر ارائه شد. مضامین فراگیر براساس دو نقطه مرجع استراتژیک که یکی ماهیت دیدگاه های افراد و دیگر کانون توجه آنان را تبیین می کرد، دسته بندی شدند. براین اساس ماتریسی چهارخانه ای متشکل از چهار مضمون فراگیر پژوهش تشکیل شد، نگرش های برون زا، نگرش های درون زا، فرآیندهای برون نگر و فرآیندهای درون نگر مضامین اصلی این الگو بودند. در پایان راهکارهایی برای ارتقای شرایط موجود و حرکت شرکت به سمت تعالی بیشتر ارائه شد .

کلیدواژه ها

استرس شغلی، عدالت سازمانی ادراک شده، تحلیل مضمون، مضمون پایه، مضمون سازمان دهنده، مضمون فراگیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.