ارائه مدل زنجیره تامین پایدار مبتنی بر فناوری بلاک چین با به کارگیری رویکرد مدل سازی ساختار تفسیری (ISM)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین کنفرانس مهندسی صنایع، مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: IMEACONF02_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 643
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سرور حصاری

کارشناسی ارشد مدیریت پروژه دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه قم

الهه مهری

کارشناسی ارشد مدیریت دانش دانشگاه پیام نور مرکز تهران غرب

چکیده

فناوری بلاک چین، به تازگی در حوزه صنایع غذایی وز زنجیره تامین ظهور کرده است. حوزه صنایع غذایی به علت ارتباط مستقیم با سلامتی انسان ها، حساسیت و اهمیت بسیاری دارد. هدف این پژوهش ارائه مدل زنجیره تامین پایدار مبتنی بر فناوری بلاک چین بر این اساس پژوهش حاضر از نوع کاربردی است و ازنظر گردآوری دادها از نوع پیمایشی توصیفی است. جامعه آماری در این پژوهش شامل دو فاز است در فاز اول شامل متخصصان دانشگاهی و کارشناسان آگاه در حوزه بلاک چین استفاده شده. استادان دانشگاهی و پژوهشگران دارای حداقل یک مقاله در زمینه کاربرد بلاک چین در زنجیره تامین انتخاب شده اند روش نمونه گیری در فاز اول این پژوهش از روش نمونه گیری غیر احتمالی هدفمند جهت شناسایی معیارهای حوزه مورد پژوهش استفاده شده است. جامعه آماری فاز دوم که شامل خبرگان و کار شناسان که به طور مستقیم در مدیریت حوزه صنایع غذایی فعالیت داشته اند و نمونه انتخابی به صورت غیر احتمالی و در دسترس با استفاده از پرسشنامه جهت تعیین مهم ترین معیارهای شناسایی شده. در این پژوهش ۱۶ معیار شناسایی شدند درنهایت با روش مدل ساری ساختار تفسیری (ISM) ۱۶ معیار در غالب ۸ سطح شناسایی شدند و با توجه به تجزیه و تحلیل MICMAC متغیرهای ارتباطی که شامل پایداری اجتماعی، کاهش رفتار فرصت طلبانه، اعتمادسازی، ردیابی اثر محصول، کاهش کار مجدد، ارتقا عملکرد طبیعی، قراردادهای هوشمند، ساده سازی معاملات بین المللی، جلوگیری از فساد دارای نفوذ و وابستگی زیادی هستند که علاوه بر تاثیر بر سایر معیارها از آن معیارها هم متاثر می شوند.

کلیدواژه ها

زنجیره تامین پایدار، بلاک چین، مدل سازی ساختار تفسیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.