شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر دیدگاه فرهنگی- اجتماعی دانشجویان (مطالعه موردی دانشجویان دانشگاه های استان قم)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: IICMO10_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 318
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی حسینی

دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی

محسن عامری شهرابی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی

ریحانه زارعی

دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته مدیریت، دانشگاه تهران

چکیده

مفهوم سبک زندگی در ادبیات دینی ما مسلمانان، سابقه ای به قدمت قرآن کریم دارد که در روایات و ادعیه و زیارت نامه ها نیزجلوه هایی از آن به وفور دیده می شود. هر چند در جامعه شناسی امروزی، مفهوم سبک زندگی، عمدتا به الگوی مصرف زمان وسرمایه انسان ها در موضوعات مختلف، اشاره دارد، ولی به نظر میرسد سبک زندگی، مفهومی وسیع تر و جامع تر باشد. نگاه ما بهسبک زندگی، با مقوله دین و دینداری، گره خورده است؛ دیندار حقیقی، کسی است که سبک زندگی وی، بر مجموعه ای منسجم ازباورها شکل گرفته تا آرمان معینی تحقق یابد.این پژوهش بر مبنای الگوی استاندارد سبک زندگی دانشجویان در چارچوب یک الگوی دینداری که توسط معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی در سال ۱۳۹۰ طراحی و در سطح کشور اجرا شده، انجام گرفته است . این مدل مبنای طراحی و اجرای فعالیت هایفرهنگی معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی قرار گرفته است که در نوع خود و با وجود اشکالات احتمالی کم نظیر است. در این راستاو برای فهم وضعیت موجود، مطابق مدل پیش گفته، «سبک زندگی دانشجویان» در دانشگاه های دولتی استان قم مورد سنجش قرار گرفت تا علاوه بر آن که این سنجش به تحقق اهداف در اجرای صحیح و دقیق برنامه ها کمک نماید، با تکرار آن و در دستداشتن روند تغییر داده ها این امر محلی برای ارتقای علوم اجتماعی در ایران باشد. در واقع در این پژوهش به سنجش واولویت بندی ابعاد فرهنگی و اجتماعی الگوی آرمانی دانش آموخته شایسته در بین دانشجویان دانشگاه های قم، پردیس فارابیدانشگاه تهران، و حضرت معصومه "س" پراخته شده است.در بخش کیفی این پژوهش پس از مطالعه کتابخانه ای حول این موضوع فهرستی از شایستگی های فارغ التحصیل مطلوب تهیه شدو بر این اساس، مدل اولیه طراحی گردید، سپس این مدل با تشکیل یک گروه کانونی هشت نفره و روش دلفی مورد ارزیابی واصلاح قرار گرفت. در بخش کمی پژوهش که از روش پیمایشی استفاده شده است پس از انجام مطالعات کیفی و اکتشافی، بابرگزاری چندین جلسه در ایسپا، براساس پرسشنامه ای استانداردی که بر اساس مدل طراحی و پیشنهاد شده بود و پس ازبومی سازی روایی آن نیز تایید گردیده بود، پرسشنامه نهایی در جامعه هدف توزیع گردید. تعداد نمونه آماری این پژوهش نیز براساس فرمول کوکران و جدول کرجسی و مورگان ۱۰۰ نفر تعیین گردیدکه پس از توزیع وجمع اوری ۱۲۰ پرسشنامه تعداد ۱۰۱پرسشنامه مورد تحلیل و ارزیابی قرار گرفت . نتایج پژوهش حاکی از آن است که وضعیت کلی ابعاد عبادی و مناسک، سیاسی و اجتماعی الگوی آرمانی دانش آموخته شایسته در بین دانشجویان دانشگاه های قم به ترتیب معادل ۷۳ ، ۶۸ ، ۶۷ از ۱۰۰ می باشد کهدر واقع بالاتر از متوسط ارزیابی می شود. در پایان هر یک از ابعاد سه گانه مولفه ها براساس آزمون های آماری اولویت بندی شدند.

کلیدواژه ها

دیدگاه فرهنگی، دیدگاه اجتماعی، دانش آموخته شایسته، الگوی آرمانی، سبک زندگی دینی، استان قم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.