ارائه روشی نوین بر مبنای توپولوژی برای فشرده سازی خطوط سیر کشتی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی داده کاوی در علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: EARTHSCI01_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 360
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید مهری

دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی نقشه برداری، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تهران، ایران،

علی اصغر آل شیخ

استاد تمام، دکتری، دانشکده مهندسی نقشه برداری، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تهران، ایران،

آناهید بصیری

استاد تمام، دانشکده علوم جغرافیا و زمین، دانشگاه گلاسکو، گلاسکو، انگلستان،

چکیده

حمل نقل دریایی به دلیل مقرون به صرفه بودن، دارای نقش کلیدی در اقتصاد جهانی بوده و از ین رو ایمنی کشتیها در ناوبری و مدیریت ترافیک دریایی دارای اهمیت فراوان است. امروزه داده های AIS یکی از منابع داده اصلی به منظور ردیابی کشتیها بوده و کاربردهای اساسی در سامانه های مدیریت ترافیک دریایی و افزایش ایمنی تردد کشتیها دارد. یکی از چالشهای استفاده از داده های AIS، حجم بالای این داده ها به دلیل نرخ بالای ارسال پیام AIS است. با توجه به نزدیک بودن فاصله زمانی ارسال دو پیام AIS و یکنواخت بودن رفتار حرکتی کشتی در فاصله زمانی میان دو پیام، میتوان از روشهای فشرده سازی خطوط سیر برای حذف پیامهای فاقد اطلاعات جدید، استفاده کرد. یکی از چالش های روشهای فشردهسازی موجود، حفظ سازگاری منطقی خطوط سیر فشرده شده است. لذا، در این تحقیق روش Constrained-PLS به منظور حفظ سازگاری منطقی خطوط سیر پردازش شده و بر پایه ی روش Piecewise Linear Segmentation (PLS) توسعه داده شده است. ناسازگاری منطقی خطوط سیر فشرده شده، به دلیل حذف برخی از رئوس در طول فرآیند فشرده سازی رخ میدهد. لذا، به منظور جلوگیری از حذف رئوس با اهمیت، در روش Constrained-PLS، از شرط یکسان بودن امضای توپولوژیکی خطوط سیر قبل و بعد از فشرده سازی استفاده است. نتایج پیاده سازی نشان داد، این روش علاوه بر توانایی حفظ سازگاری منطقی خطوط سیر فشرده شده، طور متوسط ۸۷ درصد حجم خطوط سیر را کاهش میداهد

کلیدواژه ها

خطوط سیر، فشرده سازی، توپولوژی، سازگاری منطقی، کیفیت داده مکانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.