ارزیابی عملکرد ترافیکی تبدیل تقاطع همسطح چهارراهی چراغ دار به توربو میدان مطالعه موردی: بررسی چهارراهی چراغ دار مسجد جامع شهر نور

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هجدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC18_275
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 376
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زاهده معلمی

کارشناسی ارشد رشته مهندسی عمران- حمل و نقل، دانشگاه شمال، آمل

فرشیدرضا حقیقی

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

امیر ایزدی

عضو هیئت علمی دانشگاه شمال آمل

چکیده

هر تقاطع محل تلاقی دو یا چند معبر است که بر اساس ایجاد تسهیلات مناسب تردد و گاه تجهیزات کنترل، مدیریت می شود. مدیریت کنترل حمل و نقل و ترافیک در تقاطع ها بسیار مهم و حساس است و باعث عملکردصحیح کل شبکه می گردد. در این تحقیق به بررسی و ارزیابی عوامل تحلیل جریان ترافیک در تبدیل تقاطع همسطح چهار راهی چراغ دار به توربو میدان در شهر نور استان مازندران پرداخته شده است. در تجزیه و تحلیل اطلاعات به وسیله شبیه سازی ترافیکی در نرم افزار AIMSUN، دو سناریو شامل ۱- سناریو وضع موجود و ۲- سناریو توربو میدان مورد بررسی قرار گرفت و بررسی طرح هندسی مطابق با شرایط هر تقاطع ارائه شد. شاخص های تحلیل جریان ترافیک و ارزیابی عملکرد و کارایی تقاطع های مورد بررسی شامل (۱- زمان تاخیر، ۲- تراکم، ۳- سرعت، ۴- زمان توقف و ۵- زمان سفر) بودند. نتایج تحقیق نشان داد که در تبدیل این تقاطع به توربومیدان، افزایش کارایی و عملکرد در تقاطع مشاهده شده است. تبدیل تقاطع چراغدار چهار راهی مسجد جامع نور با تبدیل شدن به توربو میدان تغییرات قابل توجهی در کاهش زمان تاخیر (۹۱.۹%) و تراکم (۶۵.۸۳%)، زمان توقف (۹۸.۷۵%)، زمان سفر (۶۳.۳۴%) و افزایش سرعت (۸۸.۲۴%) داشته است. این تغییرات با توجه به حذف چراغ راهنمایی قابل انتظار بوده است. در نهایت میتوان نتیجه گرفت که استفاده از توربو میدان میتواند موجب افزایش عملکرد و کارایی تقاطع در محیط های شهری شود.

کلیدواژه ها

توربو میدان، عملکرد تقاطع، تقاطع همسطح چهار راهی، شبیه سازی ترافیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.