بررسی اثرات خدمات دربستی اینترنتی در شهر تهران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هجدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC18_220
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 194
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر روحی

کارشناس ارشد برنامه ریزی حمل و نقل و ترافیک، دانشگاه صنعتی شریف

حسن صادقی

کارشناس ارشد برنامه ریزی حمل و نقل و ترافیک، دانشگاه صنعتی شریف

علیرضا قنادان

دکترای مدیریت فناوری اطلاعات، دانشگاه علوم تحقیقات تهران

چکیده

در بهمن ۱۳۹۶ شهرداری تهران به منظور بررسی اثرات خدمات دربستی اینترنتی، پرسشگری با نمونه آماری ۱۴۹۶ نفر از شهروندان صورت داد. نتایج پرسشگری نشان می دهد حدود ۶۰ درصد از شهروندان تهرانی از این خدمات استفاده می کنند که دلیل اصلی استفاده آنها از این خدمات ارزان بودن آن می باشد. نکته حائز اهمیت جذب استفاده کنندگان حمل و نقل عمومی توسط خدمات دربستی اینترنتی به دلیل ارزان بودن این مد جدید می باشد به طوری که تا این تاریخ استفاده از خدمات اتوبوسرانی و ریلی به ترتیب ۲,۴ و ۳,۸ کاهش یافته است. همچنین ۲۵ درصد از استفاده کنندگان خدمات دربستی اینترنتی اعلام نموده اند در صورت حذف این خدمات از خدمات مترو و اتوبوس استفاده خواهند نمود. در انتها جهت مدیریت این مد حمل و نقلی سه گزینه مطرح می باشد: گزینه اول ممنوعیت کامل فعالیت خدمات دربستی اینترنتی می باشد، گزینه دوم الزام تبعیت اپراتورهای حمل و نقل دربستی از قوانین مربوط به تاکسی می باشد و گزینه سوم اعمال قوانین ویژه برای این نوع خدمات می باشد. سه گزینه مطرح شده در این مطالعه بررسی و نتیجه نهایی نشان می دهد بهترین شیوه برخورد با این نوع خدمات وضع قوانین جداگانه برای فعالیت آنها در چارچوب قوانین موجود کشور می باشد.

کلیدواژه ها

خدمات دربستی اینترنتی، اپراتورهای حمل و نقل دربستی، قانون گذاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.