توسعه مدل قیمت گذاری شلوغی در شهرهایی با ساختار شعاعی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هجدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC18_209
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 237
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید سلطانی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی عمران گرایش برنامه ریزی حمل و نقل-دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

عبدالرضا شیخ الاسلامی کندلوس

استادیار رشته مهندسی عمران گرایش مهندسی برنامه ریزی حمل و نقل

چکیده

امروزه با رشد روزافزون شهرها و خودروها در سطح شهر و گسترش شهرنشینی، تسهیلات حمل و نقلی پاسخگوی نیازهای مردم نیست و ترافیک یکی از بزرگترین مشکلات مردم و کارشناسان حمل و نقل و ترافیک شده است. از این رو کارشناسان سیاست هایی را برای مبارزه با این امر اتخاذ کرده اند که یکی از این روش ها مدیریت تقاضا می باشد. یکی از استراتژی های مدیریت تقاضا، قیمت گذاری شلوغی می باشد. در این تحقیق سعی شده است با بررسی اهمیت و ضرورت قیمت گذاری شلوغی و معابر به منظور کاهش تقاضا یک روش مناسب ارائه شود. بدین منظور ابتدا عوامل موثر برای مدل قیمت گذاری در یک منطقه با نظرسنجی از کارشناسان، مورد شناسایی قرار می گیرد و درصد اهمیت هریک از این عوامل با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی مشخص می شود. سپس منطقه مورد مطالعه به توجه به نوع کاربری و تاثیرپذیری از عوامل موثر در قیمتگذاری به چند ناحیه مشخص تقسیم بندی می شود. در مرحله بعد برای هر ناحیه یک شاخص قیمتی به دست می آید و یک مدل قیمت گذاری به نام مدل قیمت گذاری شلوغی ناحیه ای ارائه می گردد و در آخر هزینه ورود از هر ناحیه به مرکز شهر توسط این مدل به دست می آید. با توجه به اینکه شهرهای با ساختار شعاعی دارای ترافیک زیاد در مرکز خود می باشند در این تحقیق شهر همدان که یک شهر با ساختار شعاعی است به عنوان مطالعه موردی انتخاب شده است.

کلیدواژه ها

ترافیک، شهرهای شعاعی، تحلیل سلسله مراتبی، قیمت گذاری شلوغی، پارامتر وضعیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.