ارائه متدولوژی توسعه دوچرخه سواری در مراکز دانشگاهی به عنوان محرک توسعه دوچرخه سواری در شهرهای کشور (مطالعه موردی: دانشگاه صنعتی شریف)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هجدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC18_202
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 221
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی حسن زاده

کارشناس ارشد عمران- راه و ترابری، دانشگاه علم و صنعت ایران، دکتری مدیریت، دانشگاه تهران

داود جمور

کارشناس ارشد مهندسی عمران- برنامه ریزی حمل و نقل، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)

چکیده

دوچرخه سوراری علاوه بر دارا بودن همه مزایای پیاده روی از سرعت سفر بالاتری نیز برخرردار است. به گونه ای که در سفرهای کوتاه درون شهری سرعت متوسط دوچرخه از متوسط سرعت سایر مدهای حمل و نقلی بالاتر است. به همین دلیل در بسیاری از شهرهای بزرگ کشورهای توسعه یافته، دوچرخه سواری موردتوجه قرار گرفته است. مطالعات نشان داده است که دانشگاه ها به دلیل استقبال دانشجویان به استفاده از دوچرخه (در سفرهای داخل دانشگاه و مراکز نزدیک به دانشگاه ) و همچنین استفاده کارکنان و اساتید، مراکز پیشرو در جهت توسعه دوچرخه سواریو فرهنگی سازی در بین عامه مردم می باشند. در این مطالعه متدولوژی توسعه دوچرخه سواری در دانشگاه ها با در نظر گرفتن همه جوانب کار اعم از سخت افزاری، نرم افزاری و سازمان افزاری در چهار مرحله (مسیریابی در داخل دانشگاه مسیریابی دوچرخه در محدوده خارجی دانشگاه، طراحی سیستم دوچرخه اشتراکی و ترویج دوچرخه سواری در دانشگاه) ارائه شده و دانشگاه صنعتی شریف به عنوانمطالعه موردی مورد بررسی قرار می گیرد. نتایج این مطالعه بیانگر آن است که عدم وجود مسیر مناسب و ایمن عامل اصلی باز دارنده در استفاده از دوچرخه به عنوان یک شیوه سفر در دانشگاه ها می باشد. همچنین % از افراد پرسشگری شده (دانشجویان، کارکنان و اساتید دانشگاه صنعتی شریف) تمایل دارند که در صورت احداث مسیرهای ایمن دوچرخه، از دو چرخه برای سفر به دانشگاه استفاده نمایند.

کلیدواژه ها

دوچرخه سواری، دوچرخه اشتراکی، مسیر دوچرخه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.