ارائه مدل جذب سفر کاربری های جاذب سفر فرامنطقه ای شهر تهران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هجدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC18_114
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 282
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید سجاد حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد راه و ترابری، دانشگاه تهران/کارشناس ارشد حمل و نقل و ترافیک، سازمان حمل و نقل و ترافیک تهران

امیرهوشنگ مرادپور

کارشناس ارشد برنامه ریزی حمل و نقل، سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران/مدیر اداره طرح جامع حمل و نقل و ترافیک تهران، سازمان حمل و نقل و ترافیک تهران

چکیده

مدلسازی تقاضای سفر از کلیدی ترین مباحث برنامه ریزی حمل و نقل است. برای همین منظور ارایه مدل های پیش بینی تولید و جذب سفر در محدوده شهری، در سطوح مختلف برنامه ریزی حمل و نقل کاربرد بسیاری دارند. مبنای این مدل ها، درک مفاهیم و ارتباط میان متغیرهای تولید و جذب سفر است که شامل خصوصیات اقتصادی- اجتماعی و نوع کاربری زمین در یک ناحیه هستند. همواره در کلان شهرهایی همچون تهران، کاربری هایی وجود دارند که از آنها به عنوان کاربری های جاذب سفر فرامنطقه ای یاد می شود. ماهیت این کاربری های بزرگ مقیاس که غالبا مراکز تجاری-تفریحی هستند، به گونه ای است که نسبت به کاربری های مجاور خود، جذب سفر بیشتری دارند. همچنین سفرهای جذب شده به این کاربری ها فرامنطقه ای بوده یا به عبارتی عمده سفرهای جذب شده به این کاربری ها از سایر نواحی ترافیکی می باشند. این موارد نشان دهنده اهمیت در نظرگیری تاثیر کاربری های جاذب سفر فرامنطقه ای در برنامه ریزی حمل و نقل کلان شهر تهران است. در این مقاله سعی شده با ساخت مدل جذب سفر برای کاربری ها، راه حلی برای برآورد میزان و الگوی جذب سفر کاربری های فرامنطقه ای در محدوده شهر تهران ارایه شود. لذا نتایج این مطالعه برای اصلاح مدل تقاضای سفر در مطالعات جامع حمل و نقل شهر تهران و همچنین عارضه سنجی ترافیکی طرح های در دست احداث در افق طرحاستفاده خواهند شد.

کلیدواژه ها

مطالعات جامع حمل و نقل و ترافیک تهران، جذب سفر، کاربری های جاذب سفر فرامنطقه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.