الکتروشیمی به زبان ساده از باتری بغداد تا الکساندر ولتا

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی تحقیقات پیشرفته در علوم، مهندسی و فناوری
  • کد COI اختصاصی: RSETCONF07_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 737
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پوریا زرشناس

کارشناسی ارشد شیمی معدنی، دانشکده علوم شیمی و نفت - دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

از قرن نوزدهم میلادی تاکنون، «الکساندر ولتا» به عنوان مخترع باتری معرفی شده است، حال آن کهیافته های باستان شناسی در مناطقی از ایران و عراق نشان داده است که حدود دو هزار سال پیش از «ولتا»(۲۰۰ سال قبل از میلاد مسیح)، باتری در ایران در دوره اشکانیان ساخته شده است. باتری اشکانیان که با نامهای «باتری پارتیان» و بعضا «باتری بغداد» در سطح جهان شناخته می شود، در سال ۱۹۳۶ توسط «ویلهلم کونیگ» در منطقه خواجه ربو، در نزدیکی بغداد -حوالی شهر باستانی تیسفون- کشف شد. فرضیات ارایه شده در زمینه یافته های باستان شناسان همگی بر این مطلب صحه گذاشته اند که این مجموعه باتری ها در راستای کاربردهای الکتروشیمیایی از جمله آبکاری فلزات ساخته شده کهکشف ظروف آبکاری شده در حوالی محل کشف این باتری، مویدی بر این مطلب است؛یافته ای که به نوبه خود از یک جهش علمی تاریخی حکایت دارد! اما واقعا پیل سوختی چیست؟

کلیدواژه ها

الکتروشیمی، الکترود، اکسایش، کاهش، پیل سوختی، باتری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.