مقایسه عملکرد تحصیلی در درس ریاضی دانش آموزان پایه ششم ابتدائی با شیوه آموزش مجازی و حضوری در دوره پاندمی بیماری کرونا

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی پژوهش در روانشناسی،مشاوره و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: ICPCEE09_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 588
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد کیانفر

عضو هیآت علمی و استادیار گروه روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه پیام نور

نجمه اکرمی فرد

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته روانشناسی دانشگاه پیام نور

چکیده

پژوهش حاضر با هدف مقایسه عملکرد تحصیلی در درس ریاضی دانش آموزان پایه ششم ابتدائی با شیوه آموزش مجازی و حضوری در دوره پاندمی بیماری کرونا در شهر اهواز انجام گرفت، روش پژوهش نیمه آزمایشی(میدانی) و از نوع طرح پیش آزمون و پس آزمون با مرحله پیگیری بود. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان پایه ششم مقطع ابتدایی شهر اهواز در سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ به تعداد ۱۱۸۰۰ نفر بود. نمونه آماری با روش نمونه گیری چندمرحله ای و شامل دو کلاس پایه ششم ابتدائی از دبستان دخترانه حضرت زینب (س) ناحیه ۳ اهواز به تعداد ۴۰ نفر بود که بصورت تصادفی انتخاب شدند. در تحقیق حاضر آزمون محقق ساخته ی ارزشیابی آغازین ریاضی ششم ابتدایی که بر مبنای نمره ۰ تا ۲۰ نمره گذاری گردیده، بعنوان پیش آزمون در شهریور ماه مورد استفاده قرار گرفت. سپس در مهر ماه (پس آزمون) و آبان ماه (آزمون پیگیری) مورد اجرا قرار گرفت. تحلیل داده ها با روش تحیل واریانس و آزمون تعقیبی مقایسه ای گروه ها جهت بررسی تفاوت میانگین ها درنرم افزار spss نسخه ۲۵ نشان داد بین نمرات میانگین عملکرد تحصیلی ریاضی بین دو گروه آموزش مجازی و حضوری تفاوت معنی دار وجود دارد P< ۰/۰۱ این تفاوت در مرحله پیگیری نیز ادامه داشت. همچنین در مراحل پس آزمون و پیگیری میانگین عملکرد تحصیلی ریاضی در گروه آموزش مجازی بیشتر از گروه آموزش حضوری بود. پیشنهاد می شود از روش آموزش مجازی در سال های بعدی نیز بیشتر و بهتر استفاده شود، زیرساخت های آموزش مجازی در مدارس ارتقا یابد، نسبت به بهبود کیفیت برنامه شاد و کلاس های مجازی گام برداشته و نحوه تدریس مجازی به صورت کارگاه جهت آموزش معلمان بکار گرفته شود

کلیدواژه ها

عملکردتحصیلی، آموزش مجازی، آموزش حضوری، پاندمی، کرونا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.