بررسی تاثیر عصاره گیاه نسترن کوهی (Rosa canina L) بر بلوغ آزمایشگاهی تخمک نارس در موش سوری
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی و نهمین کنگره بین المللی زیست شناسی ایران
- کد COI اختصاصی: BIOCONF21_0249
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 485
نویسندگان
استادیار، گروه علوم و فناوری های زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری، ساری، ایران
دانشجو، گروه علوم و فناوری های زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری، ساری، ایران
چکیده
گیاه نسترن کوهی با نام علمی Rosa canina L دارای میوه ای میبا شد که به دلیل دا شتن آنتی اکسیدان مورد توجه صنایع دارویی قرار گرفته است. هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر عصاره میوه نسترن کوهی بر بلوغ آزمایشگاهی تخمکهای نارس موش های نژاد NMRI می باشد. در این مطالعه حیوانات به صورت تصادفی به پنج گروه کنترل، شم، تجربی ۱، ۲و ۳ تقسیم بندی شدند موشهای گروه کنترل فقط آب و غذای مخصوص موش را دریافت کردند ، به موشهای گروه شم در طی ۲۱ روز ۵۰۰ میکرولیتر اب مقطر به صورت درون صفاقی تزریق شد مو شهای گروه ازمایشی در طی ۲۱ روز ۱۰۰ ، ۲۰۰ و ۳۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن عصاره به صورت درون صفاقی دریافت کردند بعد از اتمام تزریق تخمک ها از بدن موش خارج شدند و جهت رسیدن به مرحله متافاز ۲ به مدت ۲۴ ساعت درون انکوباتور قرار گرفتند. سپس اووسیتهایی که به مرحله متافاز ۲ رسیدند با اسپرم لقاح داده شدند و بعد از ۲۴و۴۸ ساعت نتایج مورد بررسی قرار گرفت. بعد از تزریق عصاره میوه نسترن کوهی میزان بلوغ در تخمکهای گروه های آزمایشی نسبت به گروه کنترل افزایش یافته و ت شکیل جنین های ۴ سلولی در گروه ۱ و ۲ نسبت به گروه کنترل افزایش پیدا کرد .(p< ۰.۰۵) نتایج حا صل نشان میدهد که عصاره میوه نسترن کوهی بعلت ترکیبات آنتی اکسیدان میتواند بر روی بلوغ تخمکهای نارس موش و تکوین جنین های حاصل از آن موثر باشد.کلیدواژه ها
موش، لقاح آزمایشگاهی تخمکمقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.