سرطان های دستگاه تناسلی زنان و روش های درمانی آن

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی یافته های نو در مامایی، زنان، زایمان و نازایی
  • کد COI اختصاصی: ICMWMI04_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 449
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام سادات مرتضوی واقعی

گروه مامایی، واحد زاهدان، دانشگاه آزاد اسلامی، زاهدان، ایران

معصومه حسینی

گروه مامایی، واحد زاهدان، دانشگاه آزاد اسلامی، زاهدان، ایران

چکیده

مقدمه و هدف؛ سرطان های سیستم تولید مثل زنان (سرطان دهانه رحم، سرویکس، تخمدان، ولو و واژن، لوله های فالوپ وکوریوکارسینوما) از علل مهم مرگ و میر در سرتاسر جهان است. آمارهای جهانی نشان می دهد که ۱۹ % از کل سرطان های زنان راسرطان های ژنیکولوژیک (سرطان با منشا دستگاه تولید مثلی زنانه شامل رحم، تخمدان، سرویکس، لوله های رحمی و ولو و واژن) بهخود اختصاص می دهند. هدف از این مطالعه، شناسایی سرطان های دستگاه تناسلی زنان و معرفی روش های درمانی می باشد.روش کار؛ مطالعه حاضر مروری، اطلاعات مربوطه ازپایگاه های Pub med ، Scopus ، Google Scholer و Magiran جستجو شد. تجزیه وتحلیل داده ها به صورت کیفی انجام شد.یافته؛ بروز سرطان جسم رحم پس از سن یائسگی به دلیل اختلالات هورمونی ایجاد شده و افزایش چاقی که معمولا با روند پیر شدنهمراه است مهم ترین ریسک فاکتور این سرطان محسوب می شود. سرطان اپی تلیال تخمدان رایج ترین نوع در بین سرطان های تولیدمثل زنان بوده و تا هنگام متاستاز معمولا بدون علامت باقی می ماند. به همین دلیل در بین همه بدخیمی های دستگاه تناسلی زنان،از بالاترین موارد مرگ و میر برخوردار است.نتیجه گیری؛ شناخت اپیدمیولوژی سرطان ها، از اولویت های اصلی برنامه های پیشگیری و غربالگری بیماری های غیرواگیر می باشد.همچنین فراوانی نسبی سرطان تخمدان در سال های اخیر روند صعودی و سرطان سرویکس روند نزولی داشته اند، لذا توصیه می شودسیاست گذاران و مجریان با مشاهده شیوع و تهدیدات ناشی از سرطان های دستگاه تناسلی زنان در کشور، با اهتمام هر چه تمام تر وتخصیص بودجه های مناسب در جهت بهبود و ایجاد امکانات جدید تشخیصی، تخصصی و آگاهی پزشکان در تمام سطوح ارائه مراقبتهای بهداشتی در کشور اقدام نمایند.

کلیدواژه ها

اندومتر، تخمدان، سرطان، زنان ، درمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.