جستاری درضرورت فرهنگ سازی گفتمان اقتصاد مقاومتی در ساختار سیاسی اجتماعی کشور(با تاکید بر اندیشه های رهبر انقلاب)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی علوم سیاسی، روابط بین الملل و تحول
  • کد COI اختصاصی: PSTCONF06_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 399
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید زکریا محمودی رجا

دانشجوی دکتری علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی تهران

جعفر سلیمانی

دانشجوی دکترای روابط بین الملل دانشگاه آزاد اصفهان

فوزیه بنیادی

کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه مفید قم

چکیده

با توجه به وضعیت اقتصادی معیشتی مردم و از طرف دیگر فشارها و تحریم های ظالمانه معاندین برای نارضایتی اجتماعی، بسیج جمعی و ایجاد شکاف و گسل میان مردم و حاکمیت، دیدگاه ها و نظرات مختلفی جهت برون رفت از وضعیت چالش برانگیز موجود میان کارگزاران نظام و دستگاه های تصمیم گیری و سیاستگذار کلان مطرح شد. در مقاله پیشرو با روش توصیفی تحلیلی و مطالعات کتابخانه ای اسنادی مساعی برآن است به این سوال اصلی پاسخ داده شود که اهمیت فرهنگ سازی و نهادینگی فرهنگ اقتصادی مقاومتی مطابق با دیدگاه های مقام معظم رهبری چگونه تحلیل می شود ؟ یافته های پژوهش بر مبنای ابزار تحلیل الگوی جستاری اسپریگنز حاکی از آن است که حاکمیت تفکر تقلیدی و وابسته، ساختار رانتیر حاکم بر اقتصاد ایران، معضل ریشه دار ساختار فرهنگی اقتصادی کشور بوده است که مبنا قرار گرفتن سیاست بی رویه واردات و حذف صادرات غیره نفتی، نادیده انگاشتن هویت ارزش های بومی و ضعف در تکنولوژی و فناوری های علمی در سطح جامعه را درپی داشت.در اندیشه رهبر انقلاب جهت مقابله با شرایط بیثبات ساختار اقتصادی سیاسی جامعه، تحکیم و تثبیت ارزش های بومی جامعه، گفتمان اقتصاد مقاومتی به عنوان ابزار و راه حل مطلوب تحقق، تداوم و تثبیت آرمان های انقلاب در سطوح و ابعاد مختلف نظام مطرح شد.

کلیدواژه ها

رانتیر، تحریم، اقتصاد مقاومتی، مهندسی فرهنگی، مقاومت فرهنگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.