بررسی حقوق موضوعه و قوانین تجاری بین المللی در قبال قانون حاکم بر اختلاف ناشی از تعهدات غیر قراردادی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی علوم سیاسی، روابط بین الملل و تحول
- کد COI اختصاصی: PSTCONF06_017
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 514
نویسندگان
قاضی دادگستری
چکیده
به طورکلی تعهدات به دودسته عمده تعهدات قراردادی وتعهدات غیر قراردادی منقسم می گردند. تعهدات غیرقراردادی در واقع تعهداتی می باشند که بر مبنایی قانونی و قهری استوارند و نه بر پایه قراردادی که بین متعاملین منعقد شده است. سوال اصلی نگارنده در این مقاله این است که قانون قابل اعمال بر تعهدات غیرقراردادی در نظام حقوقی تجارت بین الملل و حقوق داخلی کدام است؟ و فرضیه اصلی که به این سوال پاسخ می دهد عبارت است از اینکه: در حقوق تجارت بین الملل قانون محل وقوع، قانون کشور محل رسیدگی یا قانون مقر دادگاه و قانون مناسب از نظر دادگاه رسیدگی کننده بر تعهدات غیرقراردادی حکمفرماست اما در حقوق داخلی هیچ گونه قاعده صریح و مشخصی وجود ندارد . در این مقاله هدف نگارنده این است که تعریفی جامع از تعهدات غیرقراردادی بر مبنای نظریات گوناگون دکترین ارائه نماید همچنین حدود و ثغور مسئولیت ناشی از تعهدات غیر قراردادی در نظام حقوقی ایران و حقوق تجارت بین الملل تعیین نموده و قانون حاکم بر تعهدات غیرقراردادی درنظام حقوقی ایران با توجه به مبانی حقوق تجارت بین الملل مورد شناسایی قرار دهد و برای تحقق این هدف از روش تحقیق توصیفی – تحلیلی استفاده می نماید. ابزار گردآوری این تحقیق فیش نگاری از منابع کتابخانه ای است و همچنین فاقد جامع آماری می باشد.کلیدواژه ها
حقوق موضوعه ، قوانین بین المللی، تجارت بین المللی ، حل اختلاف بین المللی ، تعهدات غیر قراردادیمقالات مرتبط جدید
- روابط ایران و چین در دولت یازدهم
- توسعه به مثابه زندگی خوب(پیش درآمدی بر طرح الگوی توسعه مطلوب در ایران)
- مزیت سنجی قدرت های منطقه ای حوزه پا سیفیک و اهمیت آنها برای ایالا ت متحده آمریکا
- آسیب شناسی سیاست جوانان،بررسی آسیب شناختی نیازهای جوانان ایرانی در دوره معاصر
- بررسی آسیب شناسی سیاست گذاری آموزشی و تربیتی ایران: مطالعه موردی دولت تدبیر و امید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.