مطالعه آزمایشگاهی اثر شکل و اندازه ذرات سنگدانه های بازیافتی بر خواص روسازی بتن الیافی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: کنفرانس ملی معماری، عمران، شهرسازی و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU01_0372
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 424
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

تیمور شهیدی شهیدانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران-سازه، موسسه آموزش عالی کادوس رشت

سینا حاجتی

استادیار و عضو هیات علمی گروه مهندسی عمران-خاک و پی موسسه آموزش عالی اندیشمند لاهیجان

سیده مهدیه میراعلمی

استادیار و عضو هیات علمی گروه مهندسی عمران-سازه موسسه آموزش عالی رحمان رامسر

چکیده

امروزه استفاده از روسازی بتنی به دلیل مزایای مناسبی از جمله کاهش هزینه ی تعمیر و نگهداری، مقاومت بالا در مقابل شرایط محیطی نامساعد و افزایش عمر مفید نسبت به روسازیهای آسفالتی، از اهمیت فروانی برخوردار است. در پژوهش حاضر از سیمان، سنگدانه بازیافتی حاصل از بتن های تخریب شده و الیاف فولادی و کربنی در جهت بهبود خصوصیات مکانیکی از نظر آزمایش اسلامپ روی بتن تازه و آزمایش های های مقاومت فشاری، مقاومت کششی و مقاومت خمشی بر روی بتن سخت شده بهره جویی شد. در همین راستا تعداد ۲۵ طرح اختلاط در درصدهای متفاوت سنگدانه بازیافتی در قالب جایگزین سنگدانه های بتن ۳۰)، ۴۰ و ۵۰ درصد) و الیاف فولادی و کربنی ( هر کدام ۰/۵، ۱ و ۱/۵ درصد) بصورت جداگانه یا ترکیبی تعیین گردید. تمامی آزمایشها در دو دوره ی زمانی ۲۸ و ۹۰ روز مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج پژوهش نشان داد که در سن ۲۸ روز، مقاومت فشاری بتن فاقد افزودنی مناسب ترین گزینه است. لیکن در سن ۹۰ روز نمونه ی با ۵۰ درصد سنگدانه بتن بازیافتی و ۱/۵ درصد الیاف فولادی بیشترین مقدار مقاومت فشاری را داشته است. همچنین مقاومت کششی نمونه های با الیافهای فولادی و کربنی نیز افزایش قابل توجهی داشته است. ذکر این نکته الزامی است که استفاده از ۱/۵ درصد الیاف فولادی به همراه ۳۰ درصد سنگدانه بازیافتی از نظر مقاومت مقاومت خمشی طرح برگزیده می باشد.

کلیدواژه ها

روسازی بتنی، سنگدانه بازیافتی، الیاف فولادی، الیاف کربنی، مقاومت خمشی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.