مروری بر مفاهیم زیست پذیری و تاثیر آن بر جوامع

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: کنفرانس ملی معماری، عمران، شهرسازی و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU01_0314
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 343
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم برفی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران

پریسا مشکسار

استادیار گروه شهرسازی، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران

ناصر رضایی

استادیار گروه شهرسازی، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران

چکیده

در حال حاضر جمعیت جهان ۷/۷ میلیاردنفر می باشد که نیمی از این مقدار در شهرها زندگی می کنند.. از این رو، توجه به کیفیت زندگی، شرایط، امکانات و نیازهای این ساکنان شهرها، مسئله ای حیاتی است. نظر به مشکلات متعدد شهرها، رویکردهای مختلفی برای ارتقا و بهبود شرایط زندگی در آنها پیشنهاد و مطرح شده است که زیست پذیری شهری یکی از آنها است. امروزه زیست پذیری دربیشتر کشورهای توسعه یافته به عنوان یک اصل راهنما در چارچوب پایداری در سیاست گذاری ها وبرنامه ریزی شهری گسترش پیدا کرده است. این مقاله با بررسی و تعریف ابعاد زیست پذیری و دیدگاه های مختلفی که بر زیست پذیری تاثیر میگذارد به دنبال راهکارهایی در جهت بهبود شهر ها و محلات است. این تحقیق به لحاظ هدف بنیادی- نظری و دادههای آن، به روش کتابخانه ای - اسنادی فراهم آمده است. یافته های مقاله بیانگر این موضوع است که با توجه به شرایط امروز، در بیشترشهرهای جهان توافق کلی درباره اهمیت و ضرورت شناخت، تحلیل و تبیین زیست پذیری شهری در ابعاد گوناگون وجود دارد اما اجمال نظر درباره تعریف، اصول، معیارها و شاخص های آن وجود ندارد. مهم ترین علت این امر رامیتوان وابسته نبودن مفهوم زیست پذیری به یک شرایط خاص مکانی و مهم تر از همه، ویژگی اجتماعی- اقتصادی ومدیریتی جامعه مورد مطالعه دانست.

کلیدواژه ها

پایداری، روستاشهری، زیست پذیری، کیفیت زندگی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.