طراحی مرکز پژوهش و هم اندیشی معماران هزاره سوم با رویکرد زمینه گرایی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: کنفرانس ملی معماری، عمران، شهرسازی و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU01_0231
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 433
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشته خوافی

کارشناس ارشد مهندسی معماری دانشگاه آزاد زاهدان - ایران

امیرحسین دلیر

پژوهشگر حوزه معناشناسی معماری،مدیرعامل شرکت شکوه دلیران الوند

چکیده

هدف از طراحی مرکز پژوهش و هم اندیشی معماران هزاره سوم با رویکرد زمینه گرایی، احیا و تقویت معماری عصر حاضر ایران بعد از یک دوره افول، جهت بازگشت به موفقیت تاریخی خود است تا با ایجاد بنایی واجد ارزش در معماری بومی منطقه، توان رقابت در عرصه جهانی را بازیابد. در نتیجه طراحی یک مرکز پژوهش و هم اندیشی می تواند در دستیابی به این مهم، کمک شایانی داشته باشد. جامعه ی مخاطب این پژوهش معماران هزاره سوم هستند، این مسئله اهمیت توجه به مسائل روز معماری را نشان می دهد. رویکرد مورد نظر زمینه گرایی است که ابعاد مختلفی نظیر کالبدی، تاریخی، اقلیمی و فرهنگی -اجتماعی را دربرمیگیرد. متناسب با موقعیت، پس از شناخت بستر طراحی، ابعاد مرتبط با پروژه ی مدنظر را برمی گزینیم و در طراحی مورد استفاده قرار می دهیم. بدین منظور با روش کتابخانه ای به جمع آوری اطلاعات و شناخت اصول و مبانی هر یک از بخش های عنوان پرداخته و نمونه مطالعاتی های موفق را بررسی نموده ایم، سپس با بهره گیری از روش های روش های عقلانی، استدلالی، توضیحی، تفسیری و مقایسه ای به تحلیل شناخت ماحصل و تدوین اصول طراحی پرداخته ایم. نتیجه ی آن، طراحی مرکز با ایده از مفاهیم معماری سنتی نظیر گودال باغچه و توجه به رویکرد زمینه گرایی در ابعاد منتخب اقلیمی، کالبدی و فرهنگی-اجتماعی به همراه تکنولوژی روز معماری شده است. این بخش که بیان شده وظیفه ی پاسخگویی به تمام نیازهای معماران استان، در امر پژوهش و هم اندیشی را عهده دار است.

کلیدواژه ها

مرکز پژوهشی، هم اندیشی ، هزاره سوم، زمینه گرایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.