جستاری بر تحلیل آثار تادائو آندو با رویکرد منطقه گرایی انتقادی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: کنفرانس ملی معماری، عمران، شهرسازی و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU01_0103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 609
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریبرز موسی زاده

کارشناسی ارشد مهندسی معماری، دانشگاه ایرانمهر قروه

محمددانا سالم

دکترای معماری، استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد مریوان،

پیمان قدمی

دکترای معماری، مربی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج،

چکیده

نظریه های بیان شده توسط صاحبنظران در حوزه منطقه گرایی بر معماری معاصر، تاثیر انکارناپذیری داشته است. منطقه گرایی با رویکردی تعاملی با بستر فرهنگ، ست و بوم سبب ایجاد حس مکان در بنا میشود. این نگاه در کشورهای درحال توسعه، دارای اهمیت بیشتری است زیرا از یکسو در تعامل با کشورهای توسعه یافته گرایشی ویژه ای نسبت به جهانی شدن است و از سوی دیگر خواهان پیوندی عمیق تر بافرهنگ و معماری گذشته خویش هستند. در منطقهگرایی انتقادی تلاش میگردد تا اثر خلق شده معماری، با ویژگیهایی که لزوما برگرفته از محیط مستقیم پروژه نیست، اما با تابعی از مولفه های منطقه ای، منطبق گردد. یکی از جدی ترین شخصیتهای نظریه پرداز حوزه منطقه گرایی کنت فرامپتون میباشد که به آثار تادائو آندو بیشتر توجه کرده است. آندو معمار خودآموخته ژاپنی، با طراحیهای موفق، توانسته پلی بین دنیای مدرن و اندیشه های سنتی و فرهنگی ژاپن برقرار نماید. هدف از این پژوهش آن است که، با بررسی در آثار آندو راهکارهای وی را در تلفیق فرهنگ، سنت و آیین با فناوری های روز واکاوی نماید. روش مورداستفاده در این نوشتار، توصیفی - تحلیلی بوده و ابزار گردآوری اطلاعات، مرور متون، کتابخانه ای و بررسی آثار معماری آندو است. نتایج این جستار نشان میدهد، تلاش آندو در تلفیق سنت و معماری روز با حفظ هویت معنایی که در کنار مصالح مدرنی همچون بتن اکسپوز از لطافت نور، آب، باد، طبیعت و پوشش گیاهی بهره بگیرد، و در یک بازآفرینی نوین رابطه بین انسان و طبیعت را از یکسو، بهبود بخشد و از طرفی دیگر پلی بین سنت و مدرن، برقرار نماید.

کلیدواژه ها

تادائو آندو، تکنولوژی ساخت، معماری سنتی ژاپن، منطقه گرایی، منطقه گرایی انتقادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.