معماری و طراحی بایوفیلیک: سویه های متنوع تعامل با طبیعت در معماری جهت بهبود شرایط زیستی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در عمران، معماری، مدیریت شهری و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ENGIN07_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 874
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه زعفرانی

فاطمه یارعلی

چکیده

محیط های زندگی و فعالیت انسان ها بخش مهمی از جریان زیست را دربر می گیرند و انسان پیوسته با آن ها در تعامل و ارتباط است؛ به گونه ای که محیط و انسان با هم کاملا پیوند خورده و یکدیگر را شکل می دهند و تغییر در ساختار محیط باعث تغییر در فعالیت ها و نوع برخورد افراد می شود. با توجه به این موضوع می توان اظهار کرد: تغییراتی که در ساختارهای شهری و معماری پس از انقلاب صنعتی رخ داد موجب تغییراتی در روند زندگی افراد، از جمله دوری از محیط طبیعی و به تبع آن ایجاد مشکلات روحی و روانی منفی شد، که این خود از ضعف های محیط های انسان ساخت در این دوره محسوب می شود، چرا که ارتباط انسان با طبیعت یک نیاز فرطی است و از بدو تولد در او وجود دارد و در دوره های مختلف به شیوه های مختلف مورد توجه بوده است. در این مقاله به بررسی و شناخت رویکرد بایوفیلیک به عنوان یکی از راه حل هایی که می تواند به برقراری ارتباط از بین رفته بین محیط زندگی و طبیعت کمک کند، پرداخته شده و مفاهیم مربوط به رویکرد بایوفیلیک یعنی طراحی و معماری بایوفیلیک، تاریخچه و سپس عناصر و فواید و الگوهای آن مورد مطالعه قرار گرفته، و برای درک هرچه بیشتر آن و همسو کردن زندگی بشر با عنصار طبیعت، نمونه هایی از این نوع طراحی بررسی شده است. در این راستا گردآوری اطلاعات به روش کتابخانه ای، با مرور مقالات و کتابهایی که در این حوزه نوشته و کار شده اند انجام گرفته است.

کلیدواژه ها

بایوفیلیک ، معماری ، طراحی ، طبیعت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.