طراحی الگوی آتشباری در معدن سنگ لاشه میلکی جهت تولید مصالح ساخت موج شکن بندر پارسیان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در عمران، معماری، مدیریت شهری و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ENGIN07_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 821
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدهادی حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معدن، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر، مازندران

هادی حمیدیان

گروه مهندسی معدن، واحد قائم شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائمشهر، ایران

چکیده

هدف از طراحی الگوی چالزنی و انفجار در معادن روباز استفاده معقول از حفر چال و مواد منفجره با ایمنی بالا و عوارضمخرب کم برای رسیدن به خردایش مطلوب سنگ می باشد. برای طراحی عملیات آتشباری و رسیدن به خردایش مطلوب،پارامترهای متعددی مانند خصوصیات توده سنگ، نوع مواد منفجره، ابعاد هندسی چال، ضخامت بارسنگ، فاصله ردیفیچال ها و ارتفاع بخش گل گذاری، طول اضافه حفاری، نحوه خرج گذاری، ترتیب انفجار چال ها و ... باید در نظر گرفتهشوند. این پژوهش بمنظور طراحی الگوی آتشباری در معدن سنگ لاشه میلکی جهت تولید مصالح ساخت موج شکنبندر پارسیان بر اساس آتشباری به روش قطر کوچک چال و تاثیرگذاری موارد ذکر شده در بهره برداری مناسب از عملیاتانفجار برای استخراج سنگ لاشه در جنوب کشور مورد بررسی قرار گرفته است. مناسب ترین قطر پیشنهادی برای چال هادر معدن سنگ لاشه ۷۶ میلی متر بدست آمده است. محاسبات عملیات حفاری وآتشباری از روش ASH و شبکه چالزنی مثلثی در نظر گرفته شده است. ارتفاع پله که در اکثر اوقات بر اساس قطر چال محاسبه می شود و برای تولید سنگ هایمورد استفاده در موجشکن بین ۸۰ تا ۸۵ برابر قطر چال است. بارسنگ که از جمله مهمترین پارامترهای طراحی است درحدود ۲/۵ متر و ارتفاع پله متناسب با قطر سرمته ی ۷۶ میلی متر (۳ اینچ) ۸/۵ متر و با اضافه حفاری حدود ۹ متر انتخاب شده است. حفاری چال با رعایت شیب مناسب (حدود ۱۵ تا ۱۸ درجه) انجام شده است.

کلیدواژه ها

آتشباری، الگوی انفجار، قطر چال، خردایش، موج شکن توده سنگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.