بررسی تطبیقی تاثیر نظریات مدرن و زمینه گرا در معماری و شهر سازی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در عمران، معماری، مدیریت شهری و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ENGIN07_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 315
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نادر زربافیان

دانشجوی دکتری معماری دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رشت، ایرا ن

فرزانه اسدی

عضوه هیئت علمی گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رشت، ایرا ن

چکیده

با ورود به عصر فناوری از قرن ۱۸ میلادی و ترویج تفکرات مدرنیستی پیشرفت در صنایع و علوم سرعت بیشتری پیدا کرد. شیفتگی به فناوری نوین تا جایی ادامه پیدا کرد که فناوری واحد سنجش و ارزیابی تمامی عرصه های زندگی بشر شد. مدرنیسم با جهان بینی خاص خود که فناوری را برتر از همه چیز می دانست، در جهت برآورده نمودن اهداف خود خواستار قطع ارتباط با گذشته شد و خواستگاه انسان را به جایگاهی پایین تر تنزل داد. برخی متفکرین به عواقب و تبعات حاصل از مدرنیسم پی بردند و بحث زمینه گرای را برای حل معضلات به وجود آمده مطرح کردند. زمینه گرایی یک دیدگاه کل گرا، پویا و انعطاف پذیر در معماری است که می تواند خود را با تحولات به وجود آمده در جامعه تطبیق دهد. این رویکرد به جنبه های کالبدی، انسانی، فرهنگی، اجتماعی، اقلیمی و تاریخی توجه داشته دارد و به ضرورت توجه به محیط پیرامون تاکید داشته و با درک پیام بستر خود شکل می گیرد، و به عینیت می رسد. در این پژوهش دو رویکرد زمینه گرا و مدرنیسم با هم مقایسه شد و شباهت ها و تفاوت های هرکدام مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که رویکرد زمینه گرا ضمن برآورده نمودن اهداف مدرنیسم می تواند ضعف ها و زیان های به وجود آمده حاصل از تفکرات مدرن را برطرف نماید.

کلیدواژه ها

مقایسه تطبیقی، مدرنیسم، زمینه گرایی، معماری و شهرسازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.