شبیه سازی عددی رفتار دینامیکی سازه نانولوله های کربنی چندلایه

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی عمران،معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CUCONF05_100
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 312
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد شکوه فر

دکتری زلزله، گروه عمران، دانشکده عمران و شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، قزوین، ایران.

محمد احمدی

مدیر کنترل کیفیت، آزمایشگاه فنی و مهندسی همگام آزمون بنا، قزوین، ایران

علی حاج حسینی

دانشجوی دکتری سازه، گروه عمران، دانشکده عمران و شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، قزوین، ایران

چکیده

نوع ساختار اتمی و تعداد لایه های نانولوله ها از جمله مهمترین پارامترهایی هستند که بر خواص این نوعنانوساختارها تاثیر فراوانی می گذارند. در این مقاله با استفاده از مکانیک سازهای رفتار نانولوله های کربنیچندلایه در مقابل بارگذاری های ضربه ای مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت تاثیر جداگانه دو پارامتر نوعساختار و تعداد لایه ها بر رفتار دینامیکی نانولوله ها مشخص شده است. مشخصات مساله شامل برخوردجانبی یک پرتابه به نانولوله های تک لایه تا چهارلایه با ساختارهای زیگزاگ، آرمچیر و کایرال می باشد. درتمامی این مسائل نانولوله ها در حالت یک سرگیردار مقید شده اند و پرتاب های با سرعت اولیه ثابت به آنهابرخورد می نماید. مدلسازی نانولوله ها با در نظر گرفتن المان های تیر به جای پیوندهای کربن- کربن و المان های خرپا به جای نیروهای واندروالسی انجام شده است. نتایج شبیه سازی برخورد جانبی پرتابه بهنانولوله ها نشان می دهد که با افزایش تعداد لایه ها، مقدار انرژی جذب شده توسط نانولوله و میزان کاهشسرعت پرتابه پس از برخورد افزایش مییابد. همچنین مشاهده می شود که در شرایط ابعادی یکساننانولوله ها، مقدار جذب انرژی نانولوله و میزان کاهش سرعت پرتابه به ترتیب در نانولوله های کایرال،آرمچیر و زیگزاگ بیشتر می باشد.

کلیدواژه ها

نانولوله کربنی چندلایه، دینامیک سازه، مکانیک سازه ای، بارگذاری ضربه ای، انرژی جذب شده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.