مقایسه مولفه های توسعه پایدار در استادیوم های ورزشی فوتبال منتخب ایران و جهان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و ششمین همایش ملی انجمن علمی مدیریت ورزشی ایران
  • کد COI اختصاصی: SASM06_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 189
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا سعادت

دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت اماکن ورزشی از دانشگاه الزهرا

پرستو اصانلو

استادیار گروه مدیریت ورزشی دانشگاه الزهرا

ناهید انقیا

دانشیار گروه مدیریت ورزشی دانشگاه الزهرا

چکیده

هدف از پژوهش حاضر مقایسه مولفه های توسعه پایدار در استادیوم های فوتبال منتخب ایران و جهان بود. پژوهش ازلحاظ هدف،کاربردی بوده، همچنین با رویکرد توصیفی تحلیلی به ارزیابی مقایسه ای استادیوم های ورزشی برتر جهان با معیار توسعه پایدارپرداخت. در پژوهش حاضر از روش بررسی جرج زد- اف بردی که شامل چهار مرحله: مرحله توصیف، مرحله تفسیر، مرحله هم جواری و مرحله مقایسه است، استفاده شد. نمونه های این پژوهش، استادیوم های فوتبال برتر خارج از کشور که شامل ۵استادیوم به نام های نیوکمپ اسپانیا، سن سیرو ایتالیا، آلیانزآرنا آلمان، رانگنادو می دی کره شمالی و استادیوم مرسدس بنز آتلانتاکه براساس معیارهای توسعه پایدار شامل مولفه های زیست- محیطی، اجتماعی و اقتصادی انتخاب شدند. همچنین نمونه های داخل کشور شامل استادیوم آزادی و تختی در تهران و استادیوم یادگار امام تبریز بودند. داده های تحقیق از طریق مطالعه و بررسیمنابع معتبر اینترنتی، پایان نامه ها و تحقیقات انجام گرفته، مقالات مندرج در مجله ها و کتاب ها، اسناد موجود در کتابخانه هاجمع آوری شده است. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که استادیوم های داخل کشور در مقایسه با استادیوم های برتر، در معیارهایزیست محیطی توسعه پایدار که شامل مولفه های اثرگذاری استادیوم در میزان آلودگی هوا، انرژی مصرفی، استفاده از مواد خطرناک برای محیط زیست، تخریب درختان و فضای سبز پیرامون، استفاده از منابع طبیعی و انرژی های تجدید ناپذیر در ساخت استادیوم،جلوگیری از اتلاف منابع انرژی استادیوم، کاهش تولید پسماندها، بازیافت پسماندها و استفاده از مواد بازیافت شونده، باتوجه بهمعیارهای مورد بررسی براساس توسعه پایدار در سطح خیلی ضعیفی قرار دارند. همچنین استادیومهای منتخب داخلی در معیارهایاجتماعی توسعه پایدار شامل: اثرگذاری استادیومها بر هویت فرهنگی، همبستگی اجتماعی، توسعه تشکیلاتی، مشارکت شهرونداندر توسعه پایدار، توانمندسازی افراد و تاثیر آن بر امکان جابجایی اجتماعی و فعالیت و اشتغال در سطح خیلی پایین تری قرار دارد.در رابطه با معیارهای اقتصادی توسعه پایدار که شامل: اثرگذاری استادیوم ها بر درآمدهای شهری و توزیع آن، هزینه های زندگی درآن منطقه، سرمایه گذاری در آن شهر، خروج استادیوم ها و ورزشگاه های داخل کشور از دولتی بودن و توجه بیشتر به توسعه ورزشبانوان به نسبت به استادیوم های فوتبال برتر خارج از کشور در وضعیت بسیار ضعیف تری برخوردار بودند.

کلیدواژه ها

استادیوم فوتبال، توسعه پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.